Preventieprojecten

Raadpleeg hier de lijst van onze preventieprojecten.
1 - 8 van de 15 resultaten
01 oktober 2022
Boom - Hemiksem - Schelle - Niel - Rumst - Aartselaar
Lokale besturen Boom, Aartselaar, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle gaan de strijd tegen intrafamiliaal geweld samen aan. Met (ex-)slachtoffers en (ex-)plegers, professionals en het brede publiek, met een geïntegreerde en coherente aanpak. Welzijnsorganisatie Vlotter is coördinator van het project.
01 oktober 2022
Stad Brussel - Elsene
Alle slachtoffers verdienen een kwaliteitsvol onthaal en zorgzame dienstverlening die aangepast zijn aan hun noden en specifieke situatie. Een onthaal en dienstverlening die hun veiligheid, maar ook luisteren, respect, empathie en menselijkheid centraal stellen. Dit geldt des te meer voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld.
01 oktober 2022
Chaudfontaine - Aywaille - Esneux - Sprimont - Trooz
“STOPP VIF”(Services De Terrain Oeuvrant Pour La Prevention Et La Prise En Charge Des Violences Intrafamiliales - diensten op het terrein voor preventie en aanpak van intrafamiliaal geweld).
Chaudfontaine en de gemeenten van de politiezone SECOVA zetten in op de strijd tegen intrafamiliaal geweld!


01 oktober 2022
Genk - As - Bocholt - Bree - Houthalen-Helchteren - Kinrooi - Oudsbergen - Zutendaal
Het project ‘Hoe gaat het met u?’ richt zich naar gezinnen met beginnende problemen op het vlak van intrafamiliaal geweld.

01 oktober 2022
Gent - Evergem - Assenede - Nazareth - De Pinte - Gavere - Sint-Martens-Latem - Laarne - Wetteren - Aalter - Maldegem - Eeklo - Kaprijke - Sint-Laureins - Zulte
Het ISP wordt getrokken door Stad Gent en telt daarnaast nog 15 steden/gemeenten die intekenden op het ISP-Impuls project: Aalter, Assenede, De Pinte, Eeklo, Evergem, Gavere, Kaprijke, Laarne, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Sint-Martens-Latem, Wetteren, Zelzate en Zulte.
01 oktober 2022
Hasselt - Diepenbeek - Beringen - Ham - Tessenderlo - Heusden-Zolder - Hechtel-Eksel - Peer - Leopoldsburg - Pelt - Hamont-Achel - Maaseik - Dilsen-Stokkem - Lommel - Tongeren
Het project ‘Ouders onderling’ richt zich enerzijds naar ouderkoppels die te maken krijgen met oudermishandeling door één van hun al dan niet inwonende volwassen kinderen, en anderzijds naar de professionals die regelmatig met deze situaties te maken krijgen.
01 oktober 2022
Luik - Herstal
Deze voorziening zal gebaseerd zijn op de oprichting van een interdisciplinaire overlegcel, gespecialiseerd in echtelijk geweld (sociaal, juridisch, politie en gezondheid), die een gezamenlijk en gecoördineerd actieplan moet uitwerken voor de opvang (bescherming en ondersteuning) van slachtoffers van echtelijk geweld die zich in een kritieke situatie bevinden.

01 oktober 2022
Mechelen - Berlaar - Bonheiden - Bornem - Duffel - Heist-op-den-Berg - Lier - Nijlen - Putte - Puurs - Sint-Amands - Sint-Katelijne-Waver -Willebroek
Uit onderzoek weten we dat de gevolgen bij kinderen en jongeren die getuige zijn van geweld binnen het gezin even zwaar en ernstig kunnen zijn als bij kinderen en jongeren die rechtstreeks slachtoffer zijn van het geweld.

Niets missen?

Volg ons op @besafebe of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven