Hoe gaat het met u?

Het project ‘Hoe gaat het met u?’ richt zich naar gezinnen met beginnende problemen op het vlak van intrafamiliaal geweld.

In die doelgroep zit nog heel veel winst, want hoe vroeger je kan ingrijpen, hoe beter. We gaan dan ook met dit project inzetten op die gezinnen, waar het risicogehalte op herhaald geweld nog relatief laag is en waar we dus willen proberen om erger geweld te voorkomen. Alsook willen we hiermee inzetten in het bewustmaken van ouders en zo het beschermen van kinderen, die vaak getuigen zijn van dergelijk geweld. Daarom zal het project bestaan uit het organiseren van een proactieve, laagdrempelige contactname met gezinnen waar een politietussenkomst is geweest, waarbij het (nog) niet om zware feiten gaat, en daarnaast de opstart van lotgenotengroepen voor deze doelgroep. Het doel is dat mensen bij elkaar erkenning en herkenning vinden en van daaruit beter in staat zijn om zelf of met de nodige hulp hun problemen aan te pakken. Er zal eveneens een sensibilisatie- en bewustmakingscampagne verbonden worden aan deze lotgenotenwerking, samen met een opleidingsmodule van 1,5 à 2 uur voor professionals (van lokale besturen, politie, andere professionele partners) die regelmatig in aanraking komen met deze problematiek.

Contact

Team Intrafamiliaal geweld

Stuur een mail

Wenst u meer informatie omtrent een bepaald preventieproject? Vul onderstaand formulier in.

* Verplicht in te vullen

Gegevens

Contactdetails:

Team Intrafamiliaal geweld

Plaats: Genk - As - Bocholt - Bree - Houthalen-Helchteren - Kinrooi - Oudsbergen - Zutendaal
Datum:
01.10.2022

Ook interessant voor u:

01 oktober 2022
Gent - Evergem - Assenede - Nazareth - De Pinte - Gavere - Sint-Martens-Latem - Laarne - Wetteren - Aalter - Maldegem - Eeklo - Kaprijke - Sint-Laureins - Zulte
Het ISP wordt getrokken door Stad Gent en telt daarnaast nog 15 steden/gemeenten die intekenden op het ISP-Impuls project: Aalter, Assenede, De Pinte, Eeklo, Evergem, Gavere, Kaprijke, Laarne, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Sint-Martens-Latem, Wetteren, Zelzate en Zulte.
01 oktober 2022
Verviers - Dison
Om de strijd tegen intrafamiliaal geweld op hun grondgebied op te voeren, hebben de stad Verviers, via haar gemeentelijke vrouwenadviesraad, de gemeente Dison en de politiezone Vesdre een project ontwikkeld.
01 oktober 2022
Sint-Gillis - Vorst - Anderlecht
De gemeenten Sint-Gillis, Vorst en Anderlecht hebben beslist om samen met de politiezone Midi het project "RéZone Midi#VIF" ter bestrijding van intrafamilaal en echtelijk geweld op te richten.