UITNODIGING 30/05: Europese conferentie over Burgerparticipatie in veiligheid en criminaliteitspreventie

verschillende pionnen op een veld, verbonden met elkaar via lijnen
Ben je werkzaam in veiligheid en criminaliteitspreventie? Heb je interesse in burgerparticipatie en wil je meer weten over best practices in Europa? Schrijf je dan nu in voor de Europese Conferentie over Burgerparticipatie in Veiligheid en Criminaliteitspreventie.

Inschrijving is nog mogelijk!

Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om de dialoog te bevorderen, ideeën uit te wisselen en aan te zetten tot actie om de betrokkenheid van burgers bij veiligheid en criminaliteitspreventie in Europa te vergroten. De burger is immers een onmisbare schakel in de integrale en geïntegreerde veiligheidszorg.

De FOD Binnenlandse Zaken erkent het potentieel van initiatieven die burgers betrekken om de veiligheid in de openbare ruimte te verbeteren. We willen bestaande initiatieven voortzetten, verruimen en ons laten inspireren door succesvolle voorbeelden uit binnen- en buitenland.

Het programma omvat een reeks boeiende presentaties, waaronder:

  • Inleidingen over het Belgische beleid inzake burgerparticipatie;
  • Voorbeelden van goede praktijken uit verschillende Europese landen;
  • Voorstelling toolbox van het EUCPN Secretariaat over burgerparticipatie in criminaliteitspreventie.

De conferentie is gratis, maar registratie is verplicht.

Wanneer Donderdag 30 mei 2024
Tijd 09:00 - 16:10
Locatie

Auditorium 490
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapstraat 3, 1000 Brussel

Meer informatie over het programma of de registratieprocedure kan je hieronder terugvinden.

[De AD Veiligheid & Preventie organiseert deze conferentie onder auspiciën van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en het European Crime Prevention Network (EUCPN).]

 

Uitnodiging conferentie EU2024

Handleiding / gids
21 mei 2024

Uitnodiging conferentie EU2024

UITNODIGING EU2024 30.05.2024: Europese Conferentie over Burgerparticipatie in Veiligheid Criminaliteitspreventie

Ook interessant voor u:

12 juni 2024
Op 12 juni 2024 vindt er een vervolg plaats van een veelbelovende samenwerking tussen de AD Veiligheid en Preventie (FOD Binnenlandse Zaken) van België en het DG Politie en Veiligheidsregio’s van het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze uitwisseling, die vorig jaar begon met een bezoek van de Belgische delegatie aan Rotterdam, wordt nu voortgezet in Brussel.
31 mei 2024
De burgers zijn een onmisbare schakel in een geïntegreerd en integraal veiligheidsbeleid, en hun betrokkenheid brengt natuurlijk een aantal uitdagingen met zich mee. Om deze en andere uitdagingen te bespreken, organiseerde de Algemene Directie Veiligheid en Preventie deze 30 Mei 2024 in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel een Europese Conferentie over Burgerparticipatie in Veiligheid en Criminaliteitspreventie.
23 april 2024
Een delegatie van zes Oekraïense openbare aanklagers brengt van 22 tot 26 april een werkbezoek aan België om meer inzicht te krijgen in het Belgische veiligheidslandschap, met speciale aandacht voor de Kadernota Integrale Veiligheid (KIV) en de rol van openbare aanklagers in het lokaal veiligheidsbeleid.