Lokale overheden zetten zich extra in voor online veiligheid

cambrioleur pirate votre wifi
Naar aanleiding van de nieuwe [email protected] zetten vele lokale overheden de komende tijd extra in op diefstalpreventie. Opmerkelijk dit jaar daarbij is de toegenomen aandacht voor digitale veiligheid.

Zo zijn er heel wat gemeenten en politiezones die aan de slag gaan met het focusthema ‘Beveiliging slimme toestellen’. Via hun informatiekanalen verspreiden ze basistips & tricks om deze toestellen beter te kunnen beveiligen. Dit is onder meer het geval in Jette, Waver en politiezone AMOW. Bij politiezone Aalst ging men nog een stap verder, door op 19/10 een pop-up actie te organiseren met aandacht voor slimme toestellen, inbraakpreventie en de campagne Wederzijds Respect.
Daarnaast zijn er ook tal van lokale overheden die van de gelegenheid gebruikmaken om in te zetten op de preventie tegen online oplichting. Dit om mensen hierrond verder te sensibiliseren. Zo organiseert men in Blankenberge infosessies rond online oplichting en zet de Brusselse preventiedienst Bravvo hun gemeenschapswachten in om burgers bewust te maken van online risico’s. In politiezone Waasland-Noord heeft men tussen 15 en 18 oktober op verschillende plaatsen preventiezakjes uitgedeeld, met aandacht voor zowel cyber- als inbraakpreventie. Tot slot zal er op 22 oktober in Nijvel een infosessie worden georganiseerd om burgers online oplichting te leren herkennen.
Raadpleeg dus zeker de kanalen van jouw lokale overheid en ontdek welke sensibiliseringsacties er worden georganiseerd in jouw buurt.

Ook interessant voor u:

07 maart 2023
De burger maakt zich zorgen om woninginbraken. Dat leren ons de resultaten van de recentste Veiligheidsmonitor, die eind vorig jaar werden gepubliceerd. Opvallend is ook dat hoewel de meerderheid van de burgers de lokale inbraakpreventiemogelijkheden kent, slechts een klein deel van de bevolking er een beroep op doet. Om het risico op inbraak én het onveiligheidsgevoel te verkleinen, doet de burger er goed aan deze mogelijkheden meer te benutten. Ook biedt de AD Veiligheid & Preventie de burger via de website besafe.be enkele tips aan om de eigen woning en die van de buren beter tegen inbraak te beschermen.
01 februari 2023
De AD Veiligheid & Preventie kreeg vorige week het bezoek van een delegatie van medewerkers van de Marokkaanse veiligheidsdiensten. De insteek van hun bezoek was de strijd tegen geweld op meisjes en vrouwen. Ze werden uitgebreid te woord gestaan door, onder andere, onze experten inzake stedelijk, seksueel en intrafamiliaal geweld. Ook in het zopas verschenen BeSafe magazine staan enkele van deze experten in het spotlicht: Béatrice Decant en Tessa Schenk geven er meer duiding bij het impulsproject Intrafamiliaal geweld.
26 januari 2023
De AD Veiligheid & Preventie kreeg op 25 januari het bezoek van een delegatie van medewerkers van de Marokkaanse veiligheidsdiensten.