Lokale overheden zetten zich extra in voor online veiligheid

cambrioleur pirate votre wifi
Naar aanleiding van de nieuwe BeSafe@Home-campagne zetten vele lokale overheden de komende tijd extra in op diefstalpreventie. Opmerkelijk dit jaar daarbij is de toegenomen aandacht voor digitale veiligheid.

Zo zijn er heel wat gemeenten en politiezones die aan de slag gaan met het focusthema ‘Beveiliging slimme toestellen’. Via hun informatiekanalen verspreiden ze basistips & tricks om deze toestellen beter te kunnen beveiligen. Dit is onder meer het geval in Jette, Waver en politiezone AMOW. Bij politiezone Aalst ging men nog een stap verder, door op 19/10 een pop-up actie te organiseren met aandacht voor slimme toestellen, inbraakpreventie en de campagne Wederzijds Respect.
Daarnaast zijn er ook tal van lokale overheden die van de gelegenheid gebruikmaken om in te zetten op de preventie tegen online oplichting. Dit om mensen hierrond verder te sensibiliseren. Zo organiseert men in Blankenberge infosessies rond online oplichting en zet de Brusselse preventiedienst Bravvo hun gemeenschapswachten in om burgers bewust te maken van online risico’s. In politiezone Waasland-Noord heeft men tussen 15 en 18 oktober op verschillende plaatsen preventiezakjes uitgedeeld, met aandacht voor zowel cyber- als inbraakpreventie. Tot slot zal er op 22 oktober in Nijvel een infosessie worden georganiseerd om burgers online oplichting te leren herkennen.
Raadpleeg dus zeker de kanalen van jouw lokale overheid en ontdek welke sensibiliseringsacties er worden georganiseerd in jouw buurt.