Inbraak

image

In 2020 werden er 34 299 inbraken geregistreerd in België, zijnde bijna 94 inbraken per dag (bron: statistieken federale politie). Juwelen, geld en multimedia worden het vaakst gestolen.

Diefstal met list

diefstal met list

Sinds enkele jaren heeft een bijzonder fenomeen zijn intrede gedaan. Dit fenomeen wordt "diefstal met list" genoemd. 

Het betreft een woningdiefstal, meestal bij senioren, door een persoon die zich met een list onrechtmatig uitgeeft voor een politieagent, een arbeider van een water- of elektriciteitsmaatschappij of - in een meer recente context - een valse verpleegkundige die doet alsof hij/zij PCR-tests uitvoert in naam van de gemeente.

Gauwdiefstal

gauwdiefstal

Zakkenrollers bedenken allerlei scenario's. Daarvoor werken ze in team: de ene leidt je af, terwijl de andere je besteelt en nog een andere er met de buit vandoor gaat.

Brandstofdiefstal

Door de hoge brandstofprijzen wordt er een toename vastgesteld van het aantal brandstofdiefstallen. De gestolen brandstof kunnen de daders vervolgens zelf gebruiken of verkopen ze door. U kan zich hiertegen op verschillende manieren beter beschermen.

3 kolommen
Lees meer

[email protected]

1DagNiet wordt uitgebreid en maakt plaats voor de sensibiliseringscampagne [email protected] voor de strijd tegen elke vorm van diefstal: inbraak, diefstal met list, fietsdiefstal, gauwdiefstal, diefstal in auto's, diefstal van gegevens op smartphones, cybercriminaliteit.

1joursansdevient

3 kolommen
Lees meer

U kan hier alle visuals van de campagne terugvinden.

poster

3 kolommen
Lees meer

Voertuigcriminaliteit

vélo

In deze rubriek vindt u preventietips terug om fietsdiefstal te minimaliseren.

3 kolommen
Lees meer

carjacking

Een carjacking is een diefstal van een voertuig met gebruik van geweld en/of bedreigingen ten aanzien van de bestuurder of zijn passagier(s).

3 kolommen
Lees meer

vol de voiture

Een diefstal van of uit uw wagen kan voor heel wat problemen zorgen. Onvoorziene kosten, administratieve rompslomp, tijdverlies en een naar gevoel zijn maar enkele van de gevolgen die een dergelijke diefstal kan teweegbrengen. 

3 kolommen
Lees meer

vol dans votre véhicule

De aanwezigheid van kostbaarheden in uw voertuig trekt dieven aan. Volg onze praktische tips om diefstal te voorkomen.

3 kolommen
Lees meer

caravane

Wist je dat caravans en mobilhomes vaak het slachtoffer zijn van dieven? Het zijn immers dure voertuigen met een waardevolle lading.

3 kolommen
Lees meer

Doe gratis beroep op de diensten van  een diefstalpreventieadviseur en/of een brandpreventieadviseur. Zijn advies is neutraal en vrijblijvend.

Vul de postcode van je gemeente in en ontdek welke diensten aangeboden zijn.