1dagniet: Campagne tegen woninginbraken

1dagniet

 

Nationale week tegen woninginbraken!

Inbraak

image

In 2018 werden er 52.369 inbraken geregistreerd in België, zijnde meer dan 141 per dag (bron: statistieken federale politie). Juwelen, geld en multimedia zijn goederen die het vaakst worden gestolen.

Gauwdiefstal

gauwdiefstal

In 2018 hielp de politie meer dan 26 000 slachtoffers van zakkenrollers. We geven u hieronder mee hoe je zelf gauwdiefstal kan voorkomen.

Diefstal met list

diefstal met list

Het betreft een woningdiefstal (meestal bij senioren) door een persoon die zich met een list onrechtmatig uitgeeft voor een politieagent of een arbeider van een water- of elektriciteitsmaatschappij (in de meeste gevallen).

Diefstal op bouwwerven

chantier

Uit misdaadstatistieken van de politie blijkt dat de geregistreerde feiten, met betrekking tot het aantal diefstallen op bouwwerven, sinds 2017 zijn toegenomen. Met bijna 3.000 diefstallen in 2018 komt dit neer op gemiddeld 8 diefstallen per dag. Deze diefstallen hebben zowel betrekking op bouwmaterialen en klein gereedschap als op de diefstal van zwaar materieel.

Laat de festivals geen feest zijn voor gauwdieven

festival

Als u naar een festival gaat let dan goed op uw spullen. Op festivals worden steeds vaker gauwdiefstallen gepleegd.

Voertuigcriminaliteit

vélo

In deze rubriek vindt u preventietips terug om fietsdiefstal te minimaliseren.

3 kolommen
Lees meer

carjacking

Een carjacking is een diefstal van een voertuig met gebruik van geweld en/of bedreigingen ten aanzien van de bestuurder of zijn passagier(s).

3 kolommen
Lees meer

vol de voiture

Een diefstal van of uit uw wagen kan voor heel wat problemen zorgen. Onvoorziene kosten, administratieve rompslomp, tijdverlies en een naar gevoel zijn maar enkele van de gevolgen die een dergelijke diefstal kan teweegbrengen. 

3 kolommen
Lees meer

vol dans votre véhicule

De aanwezigheid van kostbaarheden in uw voertuig trekt dieven aan. Volg onze praktische tips om diefstal te voorkomen.

3 kolommen
Lees meer

caravane

Wist je dat caravans en mobilhomes vaak het slachtoffer zijn van dieven? Het zijn immers dure voertuigen met een waardevolle lading.

3 kolommen
Lees meer

Doe gratis beroep op de diensten van een onafhankelijk expert voor diefstal. De aangeboden diensten verschillen van gemeente tot gemeente, maar zijn alle zonder enige verplichting. 

Vul de postcode van je gemeente in en ontdek welke diensten aangeboden zijn.