De DIOB lanceert haar ondersteuningstraject voor gemeenten

Evenement ter lancering het ondersteuningstraject voor de gemeenten (DIOB, kick-off)
Op donderdag 16 mei 2024 organiseert de Directie Integriteitsbeoordeling voor Openbare Besturen (DIOB) - FOD Binnenlandse Zaken - de kick-off van het ondersteuningstraject voor gemeenten. Het evenement vond plaats in de kantoren van AD Veiligheid en Preventie in Brussel.

De DIOB en de gemeentelijke integriteitsonderzoeken zijn ingevoerd door de wet van 15 januari 2024 betreffende de gemeentelijke bestuurlijke handhaving. Deze week werd een belangrijke stap gezet in de uitvoering van de wet, met de publicatie van verschillende belangrijke koninklijke besluiten in het Belgisch Staatsblad.

Om gemeenten te helpen bij de voorbereiding en uitvoering van integriteitsonderzoeken, ontwikkelt de DIOB momenteel een specifiek ondersteuningsproject voor het lokale niveau via webinars en een gedetailleerd stappenplan.

De kick-off heeft als doel om gemeenten interactief samen te brengen en hen te informeren over de regelgeving, het geplande ondersteuningstraject voor te stellen en naar hun behoeften te peilen tijdens workshops.

Het evenement is volledig volgeboekt. Gemeenten blijken zeer geïnteresseerd te zijn in dit nieuwe instrument waarmee ze ondermijnende criminaliteit effectiever kunnen bestrijden.


Wil je graag meer weten over de DIOB?

 

 

Ook interessant voor u:

08 mei 2024
Als de zon schijnt, willen we graag ontspannen en genieten van het mooie weer buiten. Recreatiegebieden worden dan vaak bezocht door heel wat burgers. Het AD Veiligheid & Preventie wenst dan ook graag enkele tips te geven om te kunnen genieten in de recreatiegebieden- en domeinen zonder overlast.
29 april 2024
Verwelkom de zon met het nieuwe BeSafe Magazine!
05 april 2024
Het warme lenteweer is gearriveerd en daarmee ook de tijd om weer volop van de buitenlucht te genieten! Of het nu gaat om een dagje aan het strand, een picknick in het park of een bezoek aan een recreatiedomein, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar met de toename van het aantal bezoekers neemt jammer genoeg ook de kans op overlast toe. Hou kunnen wij ervoor zorgen dat recreatiegebieden een veilige plek blijven voor ons allemaal?