De ADVP zet zich in voor een veilige voetbalbeleving!

Gisteren werden de statistieken van het team Voetbal van de ADVP onder grote persbelangstelling naar buiten gebracht. In ons BeSafe magazine #59 neemt experte Bianca Boeckx het woord over hoe de ADVP bijdraagt tot voetbalveiligheid en welke rol onze organisatie speelt binnen het actieplan 'Samen voor een Veilig Voetbal'.

Naast Bianca komen ook Nancy en Geert aan het woord, twee voetbalstewards die hun vieligheidsfunctie met passie vervullen. Zij spreken in het BeSafe magazine over hun taken als steward en de uitdagingen die deze functie met zich meebrengt. Ook hebben zij het over hun rol als ambassadeurs in het kader van onze campagne Wederzijds Respect en het belang dat deze campagne speelt binnen voetbalveiligheid. 

Hier lees je het volledige artikel: 

Voetbalveiligheid in BeSafe magazine #59

Besafe magazine
9 januari 2023

Artikel voetbalveiligheid BeSafe magazine #59

Ook interessant voor u:

17 januari 2023
Meer dan 1.800 jaar aan stadionverboden en meer dan 900.000 euro aan geldboetes, dat is de balans van de sancties die de voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken aan voetbalvandalen oplegde voor inbreuken gepleegd tijdens het voetbalseizoen 2021-2022. Hoewel er niet veel meer processen-verbaal zijn opgesteld dan in het pre-coronaseizoen 2018-2019, zijn de opgelegde sancties opmerkelijk zwaarder. Hiermee vervult de overheid haar engagement dat ze in het actieplan ‘Samen voor Veilig Voetbal’ heeft opgenomen om geweld in en rond voetbalstadions zwaarder te bestraffen.
19 december 2022
De Ministerraad keurt het voorstel voor een vernieuwde en verstrengde Voetbalwet goed. Hiermee vervult de overheid haar engagement dat ze in het actieplan ‘Samen voor Veilig Voetbal’ heeft opgenomen om geweld zwaarder te bestraffen in en rond voetbalstadions.
18 november 2022
De FOD Binnenlandse Zaken organiseert samen met de Royal Belgian Football Association op 8 december de eerste dag van de voetbalsteward!