Voetbalveiligheid

Lees hier meer over veiligheid rond het voetbalveld.

Beleid voetbalveiligheid en preventie

Lees hier meer over het beleid van de Dienst Voetbalveiligheid.

Preventieprojecten Voetbalveiligheid

Lees hier meer over de preventieprojecten die worden gesubsidieerd voor het bevorderen van de veiligheid bij voetbalwedstrijden.

Voetbalsupporter

Lees hier meer over je verplichtingen als supporter en over de procedure en mogelijke sancties in geval van overtredingen.

Infrastructuur en organisatie voetbalwedstrijden

Lees hier meer over de verschillende veiligheidsaspecten van de organisatie van voetbalwedstrijden en de actoren die erbij betrokken zijn.

Voetbalveiligheid in de kijker

13 juni 2024
Deze zomer vinden grote sportevenementen plaats, zoals het Europees Kampioenschap voetbal (EURO2024) en de Olympische Spelen. Op verschillende plaatsen in ons land zullen naar gewoonte publieke bijeenkomsten met uitzendingen op groot scherm worden georganiseerd.
02 mei 2024
In het kader van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie organiseert de AD Veiligheid & Preventie op 30 april 2024 een bijeenkomst met EU-deskundigen over veiligheid en beveiliging binnen de voetbalwereld. Tijdens deze conferentie wordt een nieuw initiatief gepresenteerd: een hybride digitaal platform dat als waardevolle bron van informatie en best practices zal dienen voor beleidsmakers en instanties die zich bezighouden met voetbalveiligheid.
08 april 2024
In de afgelopen jaren hebben verschillende voetbalveiligheidsprojecten financiële steun ontvangen om racisme, discriminatie en andere veiligheidskwesties binnen het Belgische voetbal aan te pakken. Al deze projecten hebben ook tastbare resultaten geboekt en concrete acties ondernomen om de voetbalgemeenschap veiliger en inclusiever te maken.