Relatie burger en veiligheidsberoepen

Lees hier meer over de acties die de ADVP samen met haar partners onderneemt om de relatie tussen de veiligheidsberoepen en de burger te verbeteren.

#FELICITAG

Op deze pagina lees je meer over de felicitatiecampagne #felicitag. Geef in de geest van de campagne Wederzijds Respect een compliment aan een veiligheidsprofessional!

Campagne Wederzijds Respect

Lees hier meer over de insteek en het doel van de campagne Wederzijds Respect en de acties die in het kader van deze campagne werden georganiseerd.

Ken je de veiligheidsberoepen?

Ontdek hier de acties van de ADVP om de veiligheidsberoepen beter bekend te maken.

Kindtoets

Ontdek hier het project 'Kindtoets' dat als doel heeft om de rechten van kinderen en jongeren centraal te stellen bij politieoptredens.

Wat kan en wat kan niet tijdens interventies?

Wat kan er en wat mag er tijdens interventies van de veiligheidsberoepen? Hier kom je er meer over te weten!

Relatie burger en veiligheidsberoepen in de kijker

18 juli 2023
Op vrijdag 21 juli 2023 opent de FOD Binnenlandse Zaken, ter gelegenheid van de Nationale Feestdag, de deuren van haar veiligheidsdorp op de Zavel in Brussel. Er valt heel wat te beleven voor jong en oud!
01 maart 2023
Op 1 maart, wereldcomplimentendag, lanceert de FOD Binnenlandse Zaken #felicitag, een digitale felicitatiecampagne voor veiligheidsprofessionals. Met deze campagne wil de overheidsdienst de veiligheidsberoepen die onder haar bevoegdheid vallen, zoals brandweer, politie, gemeenschapswachten en voetbalstewards maar ook bewakings- en veiligheidsagenten, erkennen voor hun harde werk en de burger stimuleren om dit ook te doen.
27 oktober 2022
In maart en oktober gaven onze AD VP collega’s Jules Mortier, Visara Selimi en Tineke Van Iseghem workshops rond de veiligheidsberoepen aan jongeren van de Gentse vzw TAJO.