Relatie burger en veiligheidsberoepen

Lees hier meer over de acties die de ADVP samen met haar partners onderneemt om de relatie tussen de veiligheidsberoepen en de burger te verbeteren.

#FELICITAG

Op deze pagina lees je meer over de felicitatiecampagne #felicitag. Geef in de geest van de campagne Wederzijds Respect een compliment aan een veiligheidsprofessional!

Campagne Wederzijds Respect

Lees hier meer over de insteek en het doel van de campagne Wederzijds Respect en de acties die in het kader van deze campagne werden georganiseerd.

Ken je de veiligheidsberoepen?

Ontdek hier de acties van de ADVP om de veiligheidsberoepen beter bekend te maken.

Kindtoets

Ontdek hier het project 'Kindtoets' dat als doel heeft om de rechten van kinderen en jongeren centraal te stellen bij politieoptredens.

Wat kan en wat kan niet tijdens interventies?

Wat kan er en wat mag er tijdens interventies van de veiligheidsberoepen? Hier kom je er meer over te weten!

Relatie burger en veiligheidsberoepen in de kijker

20 december 2023
De Algemene Directie Civiele Veiligheid heeft een communicatiecampagne ontwikkeld om de burger bewust te maken van het geweld tegen de brandweer en die oproept om de brandweerlieden en ambulanciers te steunen.
05 december 2023
5 december is de internationale dag van de vrijwilliger. Alsmaar meer lokale besturen en politiezones zetten burgers in, bijvoorbeeld om advies te geven tegen diefstal en hoe je (online) oplichting kan voorkomen. Wij spraken met 2 vrijwillige adviseurs, die ingezet worden door de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.
30 november 2023
Gisteren vond in Brussel de conferentie "Wederzijds Respect, Reloaded" plaats, een inspanning om het respect tussen burgers en veiligheidsberoepen verder te bevorderen. De campagne ‘Wederzijds Respect’ vierde dit jaar haar tweede verjaardag. Het vooropgestelde doel blijft hetzelfde: agressie en geweld te verminderen door het opbouwen van een respectvolle relatie tussen de burger en veiligheidsprofessional.