Domestic

Op 28 september 2021 om 14 u. organiseert het European Crime Prevention Network (EUCPN) een webinar rond intrafamiliaal geweld.
 

Voor dit interview wisten we hoofdinspecteur Xavier Pirard van de Politiezone Montgomery en Isabelle Boniver van de VZW Wolu services te strikken. Vanaf juni 2021 werd door de politiezone Montgomery meerdere presentaties gegeven op huiswerkscholen binnen de politiezone, alsook werden enkele bezoeken opgezet voor de jongeren van deze scholen naar het politiebureau van de politiezone Montgomery. Zo kunnen jongeren kennis maken met hoe de politie feitelijk werkt en kan de kloof worden gedicht tussen twee groepen die elkaar niet altijd goed kennen.

De manier waarop je met elkaar communiceert zet de toon voor de rest van het gesprek. 

BannersocialNL

Hoe kunnen we veiligheidsberoepen dichter bij de burger brengen? De minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, beantwoorde vandaag deze essentiële vraag met de aankondiging van de lancering van de campagne “Wederzijds Respect”.

Op 16 augustus 2021 heeft mevrouw Annelies VERLINDEN, Minister van Binnenlandse Zaken, een officiële oproep gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad met het oog op de samenstelling van de Raad van burgemeesters.

vol de vélo

Fietsen is een populair vervoermiddel geworden. Helaas is het ook een zeer gewild voorwerp voor dieven geworden.

Om te voorkomen dat uw fiets wordt gestolen, hebben we deze tips voor u:

Het recente nieuws en de ontmanteling van een netwerk van nepverpleegkundigen in Luik herinnert ons er nogmaals aan hoe belangrijk het is om voorzichtig en alert te blijven op diefstal door bedrog, vooral in deze COVID-periode.

Er kunnen een aantal preventieve maatregelen worden genomen om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van diefstal door misleiding.

pyro

In en rond voetbalstadions - en zelfs op het gehele grondgebied - is het gebruik van pyrotechnische voorwerpen zoals rookbommen, knalbommen en Bengaals vuur in het kader van voetbalwedstrijden door de voetbalwet verboden. Ondanks het verbod zijn er echter voetbalsupporters die deze pyrotechnische voorwerpen blijven gebruiken, met alle gevolgen van dien. Minister Verlinden voert daarom de strijd tegen deze middelen fors op. De Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond scharen zich achter deze aanpak.

Op 2 augustus 2021 werd het Koninklijk besluit van 25 april 2021 ‘betreffende de minimumvereisten inzake personeel en organisatorische, technische en infrastructurele middelen van bewakingsondernemingen, interne bewakingsdiensten en veiligheidsdiensten’ gepubliceerd.

 

ECPA

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het European Crime Prevention Network (EUCPN) in december de European Crime Prevention Award (ECPA).

Elke Europese lidstaat kan één project indienen om mee te dingen naar de ECPA prijs.

De ECPA 2021 wordt georganiseerd door Slovenië en zal doorgaan in Ljubljana op 8/9 december 2021.