BeSafe Mag

Neem een flinke dosis inspiratie voor je veiligheidsbeleid. Meng deze met een snuifje goede preventiepraktijken en een grote lepel innovatie. Laat dit 3 maanden rusten en bekijk het resultaat: het nieuwe BeSafe Magazine is er!

Radixwebinar

In de maanden januari en februari organiseerde het Radix Team van de Algemene Directie Veiligheid & Preventie een reeks webinars voor lokale preventieambtenaren die werkzaam zijn in de preventie van radicalisering. Dit werd uitgevoerd in samenwerking met de volgende externe partners: de Internet Recherche van de Federale Politie, de Federatie Wallonië-Brussel, vzw Cocoon-Vilvoorde, vzw Newscraft en de gemeentes Rotterdam, Antwerpen, Roeselare en Namen.

Verlinden

Innovatie is een essentiële sleutel tot een veiligere samenleving. Zoals minister Annelies Verlinden aangaf in haar voorwoord van de driedaagse online conferentie ‘Securing the Castle’: “Regeringen, autoriteiten van vandaag, hebben simpelweg niet de luxe om achterover te leunen en de veiligheidsuitdagingen van vandaag niet aan te pakken en die van morgen en overmorgen niet voor te bereiden. Hiervoor moeten we innoveren. We moeten technologie in de vergelijking opnemen.”.

Web

Op 8 december vond het webinar plaats voor de nationale promotie van bemiddeling in lokale overheidsdiensten.

Stadion

Voetbalcel veroordeelt haatacties van een aantal Gentsupporters.

Tijdens de ministerraad vandaag werd er beslist om de Strategische Veiligheids- en Preventieplannen (SVPP) opnieuw te verlengen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

  foot

  De racistische en discriminerende uitlatingen op twitter tegen Faris Haroun zijn onaanvaardbaar en een duidelijke inbreuk op de Voetbalwet. De Voetbalcel hanteert een absolute nultolerantie voor alle vormen van racisme en discriminatie in de voetbalstadions.

  Sinds de inwerkingtreding van de nieuwe camerawet op 25 mei 2018 moet elke burger, onderneming of administratie zijn/haar bewakingscamera's aangeven op www.aangiftecamera.be. Deze aangifte moet gedaan worden uiterlijk de dag vóór de ingebruikneming van de camera's. 

  Voetbal

  Het Fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan de veiligheid en de sociale cohesie in het voetbal.

  Gemeenschapswacht

  Sinds 1 december zijn de winkels weer open en keert het leven op straat terug. Al blijven er meerdere regels gelden in de publieke ruimte om de coronacrisis het hoofd te bieden. Wat is de rol van de gemeenschapswacht hierin?