Zwembad

De afgelopen jaren hebben verschillende recreatiegebieden en kustgemeenten overlast ervaren tijdens de zomermaanden. Er was al een eerdere ministeriële omzendbrief uit 2006 en toolbox uit 2013, maar deze waren niet meer aangepast aan de werkelijkheid op het terrein. 

zomer

Klaar voor de vakantie? Of toch niet? De derde editie van de Europese Focus Dag ter preventie van woninginbraak heeft als doel om burgers eraan te herinneren wat ze kunnen doen om hun woning te beveiligen tegen inbraak. Zo kunnen onaangename verrassingen voorkomen worden wanneer men terugkeert van vakantie.

ek

De Rode Duivels spelen vanavond hun eerste wedstrijd in en tegen Rusland. Over heel het land zullen we onze duivels kunnen zien spelen op het grote scherm en op café of op terras.

réunion

Op 2 juni vindt de 1ste vergadering van de Adviesraad inzake private veiligheid plaats. Deze raad vindt zijn oorsprong in de wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid en zal maximaal twee keer per jaar samenkomen

écran géant

Op dinsdag 1 juni 2021 werd de omzendbrief OOP 42quater tot wijziging van de omzendbrief OOP 42ter betreffende het uitzenden van voetbalwedstrijden op een groot scherm op het Belgische grondgebied en de organisatie van evenementen gelieerd aan voetbal, ondertekend door Mevrouw de Minister van Minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing, Annelies Verlinden.

foot

Het is vandaag 36 jaar geleden... Sinds het Heizeldrama heeft de voetbalwet zijn vruchten afgeworpen op het gebied van de veiligheid in de Belgische stadions.

Verlinden

Vandaag vond het startevent plaats van de Staten-Generaal van de Politie. Ongeveer 300 genodigden namen deel aan dit gelivestreamed evenement. Een duidelijk teken dat velen klaarstaan om mee te werken aan de politie van de toekomst.

SEGPOL

SEGPOL

Op 25/5 vindt het startevent van de Staten-Generaal van de Politie (SEGPol) plaats! De SEGPol brengt meerdere partners en belanghebbenden samen om de uitdagingen van de politie in kaart te brengen. De hoofden zullen bij elkaar worden gestoken om samen werk te maken van de politie van de toekomst.

 

stad

Bijna alle gemeenten passen de gemeentelijke administratieve sancties (GAS) toe om allerlei vormen van overlast snel en efficiënt aan te pakken. Bepaalde overtredingen zorgen voor grote ergernissen, maar kunnen niet altijd behandeld worden door het parket. Dankzij GAS kunnen steden en gemeenten alsnog daadkrachtig optreden. Om de vijf jaar legt de minister van Binnenlandse Zaken een uitvoerig verslag neer in het parlement over de toepassing van de GAS-wet.

‘Diversiteit, respect en inclusie zijn essentiële waarden in het voetbal. Daarom heeft de Algemene Directie Veiligheid & Preventie (ADVP) meegewerkt aan de documentaire FC United. De reportage is en moet een eye opener zijn voor iedereen.