Wederzijds Respect in de praktijk!

In maart en oktober gaven onze AD VP collega’s Jules Mortier, Visara Selimi en Tineke Van Iseghem workshops rond de veiligheidsberoepen aan jongeren van de Gentse vzw TAJO.

Kwetsbare jongeren ondersteunen

TAJO is een vzw die jongeren tussen 10 en 14 jaar laat kennismaken met uiteenlopende beroepen en de competenties en talenten die daarbij horen. De vzw wil zo perspectieven bieden aan deze jongeren en hun competenties verbinden met hun talenten. Anderzijds zet de vzw ook in op het stimuleren van een positief zelfbeeld. Door jongeren te laten inzien dat ze zelf ook talenten hebben die voor concrete beroepen kunnen worden aangewend, kunnen ze zelfstandig, gemotiveerd en verantwoordelijk keuzes maken over hun opleiding en beroep.

Workshops rond veiligheidsberoepen en Wederzijds Respect

Tijdens hun workshops maakten onze collega’s de jongeren spelenderwijs vertrouwd met de veiligheidsberoepen. Ze leerden hoe ze hen kunnen herkennen en wat hun taken en functies zijn. Ook deelden de jongeren hun ervaringen met veiligheidsprofessionals. Deze workshops sluiten nauw aan bij de campagne Wederzijds Respect, die als doel heeft om de relatie tussen de veiligheidsprofessionals en de burger te verbeteren.

Interview

Collega’s Jules en Visara werden door Tajo geïnterviewd over hun ervaringen: hier lees je er meer over!

Ook interessant voor u:

19 maart 2024
Bij de campagne #WederzijdsRespect draait alles om het smeden van sterke banden tussen burgers en veiligheidsberoepen. Daarom hebben we onlangs opnieuw een spetterende workshop georganiseerd bij TAJO, een plek waar kwetsbare jongeren een steuntje in de rug krijgen. Wat was het doel? Simpel: jongeren laten kennismaken met de wereld van veiligheidsberoepen.
20 december 2023
De Algemene Directie Civiele Veiligheid heeft een communicatiecampagne ontwikkeld om de burger bewust te maken van het geweld tegen de brandweer en die oproept om de brandweerlieden en ambulanciers te steunen.
05 december 2023
5 december is de internationale dag van de vrijwilliger. Alsmaar meer lokale besturen en politiezones zetten burgers in, bijvoorbeeld om advies te geven tegen diefstal en hoe je (online) oplichting kan voorkomen. Wij spraken met 2 vrijwillige adviseurs, die ingezet worden door de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.