Goede praktijken ter bestrijding van overlast in recreatiegebieden

Sommige gemeenten/steden hebben initiatieven genomen om de overlast in hun recreatiegebieden te bestrijden

 Bent u een gemeente, provincie of stad? Laat u inspireren door deze goede praktijken en geef uzelf de kans op veilige en overlastvrije recreatiegebieden.
Vind deze inspirerende praktijken in dit artikel: https://cutt.ly/MZCawsq
Hebt u zelf doeltreffende praktijken ontwikkeld? Laat het ons weten via mail op [email protected] . Wij publiceren ze met veel plezier op BeSafe

Ook interessant voor u:

22 december 2022
Vorige week keurde de Ministerraad, op vraag van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, de aanpassing van de GAS-wet goed. De maximumboete wordt verhoogd van 350 naar 500 euro voor hardleerse overtreders. Verder kunnen, dankzij een modernisering van de procedure, de lokale besturen efficiënter GAS-sancties opleggen. Deze wetsaanpassing steunt hen in hun strijd tegen overlast, met als doel de steden en gemeenten leefbaarder, properder en aangenamer maken.
26 oktober 2022
Burgemeesters, medewerkers van lokale besturen, politiemedewerkers en academici kwamen op 25 oktober in Brussel samen om ervaringen uit te wisselen en inzichten te verzamelen over de aanpak van ondermijnende criminaliteit.
07 september 2022
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden ligt in een omzendbrief het kader toe waarbinnen burgemeesters een individueel en preventief betogingsverbod kunnen opleggen. Ze komt hiermee tegemoet aan de vraag van vele lokale besturen om amokmakers preventief te kunnen uitsluiten bij betogingen.