Goede praktijken ter bestrijding van overlast in recreatiegebieden

Sommige gemeenten/steden hebben initiatieven genomen om de overlast in hun recreatiegebieden te bestrijden

 Bent u een gemeente, provincie of stad? Laat u inspireren door deze goede praktijken en geef uzelf de kans op veilige en overlastvrije recreatiegebieden.
Vind deze inspirerende praktijken in dit artikel: https://cutt.ly/MZCawsq
Hebt u zelf doeltreffende praktijken ontwikkeld? Laat het ons weten via mail op [email protected] . Wij publiceren ze met veel plezier op BeSafe

Ook interessant voor u:

17 november 2023
Het wetsontwerp bestuurlijke handhaving werd op 16 november definitief goedgekeurd in de Kamer. Met dit nieuw instrument wordt een nieuwe en belangrijke stap gezet in de strijd tegen de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit.
26 oktober 2023
Deze 25 oktober keurde de commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer het wetsontwerp tot wijziging van de Wet betreffende de gemeentelijke administratieve sancties (GAS-wet) goed in tweede lezing.
22 december 2022
Vorige week keurde de Ministerraad, op vraag van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, de aanpassing van de GAS-wet goed. De maximumboete wordt verhoogd van 350 naar 500 euro voor hardleerse overtreders. Verder kunnen, dankzij een modernisering van de procedure, de lokale besturen efficiënter GAS-sancties opleggen. Deze wetsaanpassing steunt hen in hun strijd tegen overlast, met als doel de steden en gemeenten leefbaarder, properder en aangenamer maken.