Geweld tegen de brandweer, da’s niet om te lachen!

boze brandweerman
De Algemene Directie Civiele Veiligheid heeft een communicatiecampagne ontwikkeld om de burger bewust te maken van het geweld tegen de brandweer en die oproept om de brandweerlieden en ambulanciers te steunen.

Geweld tegen de brandweer, da’s niet om te lachen.
Alle informatie is te vinden op de website notfunny.ibz.be.

De campagne is interactief en participatief. Burgers kunnen zelf actie ondernemen om de brandweerlieden en ambulanciers te steunen. Bijvoorbeeld door hun voornaam toevoegen aan de “Muur van Respect” en/of de campagnesticker met de hashtag #westandwithfirefighters, toe te voegen aan hun verhaal op sociale media of de sticker instellen als hun profielfoto.

Op de website staan vier korte video’s waarin drie brandweerlieden en 1 ambulancier vertellen over hun passie voor hun beroep en hoe ze denken over het fenomeen van geweld. Daarnaast is er ook een video met de reacties van toevallige voorbijgangers wanneer zij horen over het fenomeen.

Omdat het geweld de laatste jaren een piek kent rond de eindejaarperiode, startte de campagne op 15 december 2023 en zal deze gedurende 4 weken te zien zijn op de sociale media (Instagram, YouTube, Facebook en Snapchat).

boze brandweerman

 

Ook interessant voor u:

19 maart 2024
Bij de campagne #WederzijdsRespect draait alles om het smeden van sterke banden tussen burgers en veiligheidsberoepen. Daarom hebben we onlangs opnieuw een spetterende workshop georganiseerd bij TAJO, een plek waar kwetsbare jongeren een steuntje in de rug krijgen. Wat was het doel? Simpel: jongeren laten kennismaken met de wereld van veiligheidsberoepen.
05 december 2023
5 december is de internationale dag van de vrijwilliger. Alsmaar meer lokale besturen en politiezones zetten burgers in, bijvoorbeeld om advies te geven tegen diefstal en hoe je (online) oplichting kan voorkomen. Wij spraken met 2 vrijwillige adviseurs, die ingezet worden door de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.
30 november 2023
Gisteren vond in Brussel de conferentie "Wederzijds Respect, Reloaded" plaats, een inspanning om het respect tussen burgers en veiligheidsberoepen verder te bevorderen. De campagne ‘Wederzijds Respect’ vierde dit jaar haar tweede verjaardag. Het vooropgestelde doel blijft hetzelfde: agressie en geweld te verminderen door het opbouwen van een respectvolle relatie tussen de burger en veiligheidsprofessional.