De ADVP strijdt mee tegen intrafamiliaal geweld

De AD Veiligheid & Preventie kreeg vorige week het bezoek van een delegatie van medewerkers van de Marokkaanse veiligheidsdiensten. De insteek van hun bezoek was de strijd tegen geweld op meisjes en vrouwen. Ze werden uitgebreid te woord gestaan door, onder andere, onze experten inzake stedelijk, seksueel en intrafamiliaal geweld. Ook in het zopas verschenen BeSafe magazine staan enkele van deze experten in het spotlicht: Béatrice Decant en Tessa Schenk geven er meer duiding bij het impulsproject Intrafamiliaal geweld.

Minister Verlinden nam eind 2021 het initiatief voor dit impulsproject om intrafamiliaal geweld te bestrijden. Steden en gemeenten konden projecten indienen waarbij lokale en supralokale samenwerking centraal staat. Uit een grote groep kandidaten werden 15 projecten geselecteerd, die elk een subsidie van 100 000 euro ontvangen. Deze projecten hebben allemaal tot doel om intrafamiliaal geweld te voorkomen en kennis, ervaring en expertise met andere steden en gemeenten uit te wisselen.

In oktober 2022 werden de projecten opgestart. Gedurende de twee jaar worden ze van nabij opgevolgd door experten van de ADVP, waarna ze zullen worden geëvalueerd. Momenteel zijn onze experten bezig aan hun eerste reeks plaatsbezoeken. Binnenkort hoor je hier meer over de stand van zaken van deze projecten!


Wil je meer weten over het impulsproject intrafamiliaal geweld? 


Hier kan je meer informatie vinden!

Lees hier het volledige BeSafe magazine #59!

Besafe magazine
1 juli 2022

BeSafe Magazine #58

Inspiratie voor uw lokaal veiligheids– en preventiebeleid!

Ook interessant voor u:

15 juli 2024
Ook dit jaar gaan weer veel mensen met de auto op vakantie. Als je onderweg op een stopplaats langs de snelweg even stilstaat, let dan op de vele oplichtingspraktijken waar je het slachtoffer van kan worden. Een van de meest voorkomende oplichtingspraktijken is die met de lekke band of de 'Italiaanse' oplichterstruc.
26 juni 2024
Zomervakantie! De periode waarin iedereen druk in de weer is met koffers pakken en erop uit te trekken. Weet dat wanneer jij geniet van je vakantie, inbrekers ook op pad gaan. Vorig jaar vonden er 7998* inbraken plaats van juli tot en met september. Elke inbraak is er één teveel! Wat kan JIJ doen om zorgeloos op reis te vertrekken?
19 juni 2024
Op woensdag 19 juni 2024 zullen 23 Europese landen hun krachten bundelen om de strijd aan te gaan tegen woninginbraken tijdens de EU Focus Day against domestic burglary. Als je inbrekers geen enkele kans wilt geven, volg dan de vier tips hieronder. Deze tips hebben reeds hun efficiëntie volgens verschillende onderzoeken bewezen.