De ADVP strijdt mee tegen intrafamiliaal geweld

De AD Veiligheid & Preventie kreeg vorige week het bezoek van een delegatie van medewerkers van de Marokkaanse veiligheidsdiensten. De insteek van hun bezoek was de strijd tegen geweld op meisjes en vrouwen. Ze werden uitgebreid te woord gestaan door, onder andere, onze experten inzake stedelijk, seksueel en intrafamiliaal geweld. Ook in het zopas verschenen BeSafe magazine staan enkele van deze experten in het spotlicht: Béatrice Decant en Tessa Schenk geven er meer duiding bij het impulsproject Intrafamiliaal geweld.

Minister Verlinden nam eind 2021 het initiatief voor dit impulsproject om intrafamiliaal geweld te bestrijden. Steden en gemeenten konden projecten indienen waarbij lokale en supralokale samenwerking centraal staat. Uit een grote groep kandidaten werden 15 projecten geselecteerd, die elk een subsidie van 100 000 euro ontvangen. Deze projecten hebben allemaal tot doel om intrafamiliaal geweld te voorkomen en kennis, ervaring en expertise met andere steden en gemeenten uit te wisselen.

In oktober 2022 werden de projecten opgestart. Gedurende de twee jaar worden ze van nabij opgevolgd door experten van de ADVP, waarna ze zullen worden geëvalueerd. Momenteel zijn onze experten bezig aan hun eerste reeks plaatsbezoeken. Binnenkort hoor je hier meer over de stand van zaken van deze projecten!


Wil je meer weten over het impulsproject intrafamiliaal geweld? 


Hier kan je meer informatie vinden!

Lees hier het volledige BeSafe magazine #59!

Besafe magazine
Fri, Jul 1 2022

BeSafe Magazine #58

Inspiratie voor uw lokaal veiligheids– en preventiebeleid!