Dag van de voetbalsteward

De FOD Binnenlandse Zaken organiseert samen met de Royal Belgian Football Association op 8 december de eerste dag van de voetbalsteward!

Het WK voetbal begint dit weekend! Niet alleen de voetballers zullen er hun beste beentje voorzetten. Ook de voetbalstewards zullen er het beste van zichzelf geven.

Voetbalstewards zijn een cruciale factor in de voetbalveiligheid. Toch wordt deze veiligheidsfunctie niet altijd voldoende naar waarde geschat.

De FOD Binnenlandse Zaken organiseert daarom samen met de Royal Belgian Football Association op 8 december de eerste dag van de voetbalsteward. Ben je een voetbalsteward en wil je graag uitgebreid kennismaken met de Voetbalcel van de FOD, wat meer te weten komen over de professionalisering van het opleidingstraject en stil te staan bij de rol van de voetbalsteward in het nieuwe actieplan Samen voor Veilig Voetbal? Wil je daarnaast ook je stem laten horen en vragen stellen of opmerkingen geven? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via deze link:


https://lnkd.in/e-fznXuh

Ook interessant voor u:

26 juli 2022
Ministerieel Besluit maakt het ticketbeheer voor voetbalwedstrijden veiliger en moderner
12 mei 2022
Vandaag, donderdag 12 mei 2022, stelden de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, de FOD Binnenlandse Zaken en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden het actieplan Samen voor veilig voetbal voor. Dit actieplan kwam tot stand op vraag van de minister, in samenwerking met de politie en de profclubs. Het plan heeft als doel om voetbalwedstrijden in veilige en aangename omstandigheden te laten verlopen.
18 maart 2022
Gisteren, donderdag 17 maart 2022, bracht minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een bezoek aan de Ghelamco Arena. Haar bezoek kaderde in de toekenning van een subsidie van €35.000 aan het project Iedereen Anders, Allemaal Voetbal van de KAA Gent Foundation, een project rond respect voor diversiteit en verdraagzaamheid op en rond de Gentse voetbalvelden. Daarnaast woonde ze een partneravond bij rond racismebestrijding bij jeugdploegen.