Beveilig je fietsen nog beter

cle_polonaise-polensleutel
Fietsendieven maken steeds vaker gebruik van de "Poolse sleutel" om uw fiets te stelen. Vanuit Algemene Directie Veiligheid & Preventie wensen we jou hierbij te informeren wat dit is en hoe je hiertegen preventief kan optreden.

De ‘Poolse sleutel’ is een soort loper waarmee fietsdieven bepaalde ringsloten open kunnen maken. Dit wordt gebruikt door georganiseerde bendes, gezien zo’n sleutel een tamelijk hoge kostprijs heeft en het maar enkele keren kan gebruikt worden alvorens het afbreekt.
Om fietsdiefstal tegen te gaan, raden we aan om steeds gebruik te maken van een tweede fietsslot dat je voor extra veiligheid vastmaakt aan een vast en stevig object. Op die manier heeft de fietsdief meer tijd nodig om toe te kunnen slaan en verhoog je de kans dat deze betrapt wordt.
Wanneer je op stap bent, raden we aan om jouw fiets te parkeren op een zichtbare plaats met veel sociale controle. Zo maak je het de fietsdief lastiger om ongemerkt de diefstal te kunnen plegen.
Ben je thuis? Parkeer dan jouw fiets zo veel mogelijk buiten beeld, liefst op een goed afgesloten plek. Home sweet home. Dat geldt ook voor jouw geliefde tweewieler.
Deze en meer preventietips om fietsdiefstal tegen te gaan kan je vinden op onze vernieuwde fietsdiefstalpagina
 

Ook interessant voor u:

15 juli 2024
Ook dit jaar gaan weer veel mensen met de auto op vakantie. Als je onderweg op een stopplaats langs de snelweg even stilstaat, let dan op de vele oplichtingspraktijken waar je het slachtoffer van kan worden. Een van de meest voorkomende oplichtingspraktijken is die met de lekke band of de 'Italiaanse' oplichterstruc.
26 juni 2024
Zomervakantie! De periode waarin iedereen druk in de weer is met koffers pakken en erop uit te trekken. Weet dat wanneer jij geniet van je vakantie, inbrekers ook op pad gaan. Vorig jaar vonden er 7998* inbraken plaats van juli tot en met september. Elke inbraak is er één teveel! Wat kan JIJ doen om zorgeloos op reis te vertrekken?
19 juni 2024
Op woensdag 19 juni 2024 zullen 23 Europese landen hun krachten bundelen om de strijd aan te gaan tegen woninginbraken tijdens de EU Focus Day against domestic burglary. Als je inbrekers geen enkele kans wilt geven, volg dan de vier tips hieronder. Deze tips hebben reeds hun efficiëntie volgens verschillende onderzoeken bewezen.