VIF'ment fini

Ons project heet "VIF'ment fini!" ("Gedaan met IFG!"). Het is gebaseerd op vier pijlers: communicatie, opleiding, sensibilisering en opvolging

Het project richt zich op de strijd tegen intrafamiliaal geweld (IFG) binnen de stad Seraing en de gemeente Neupré, die beide vallen onder de lokale politiezone Seraing Neupré waarmee nauw samengewerkt zal worden.

Zich bewust van de zichtbare en onzichtbare realiteit van intrafamiliaal geweld, is het essentieel dat de lokale instanties, die op de eerste lijn en in rechtstreeks contact met de burgers staan, een sensibiliseringsstrategie tegen IFG ontwikkelen door middel van infosessies, voorstellingen, rondetafelgesprekken en IFG-contactpunten binnen de gemeentelijke diensten. Ons project richt zich zowel op burgers (kinderraden, ouderen, wijkcomités, alle leeftijdscategorieën van de bevolking in het algemeen), alsook op professionals die op dit gebied actief zijn (medische wereld, gezondheidszorg, politie).

De bedoeling is een logo te creëren, specifiek voor IFG en op ons grondgebied, dat gebruikt zal worden op een hele reeks communicatiedragers (goodies, affiches, t-shirts,..) om het bewustzijn te verhogen en het taboe rond IFG te doorbreken. Een stuurgroep zal de evolutie van het fenomeen geweld in onze regio continu opvolgen.

Het project heeft eveneens als doel de bevolking te informeren over de bestaande tools en middelen omtrent IFG in een complete (aspecten dader, slachtoffer en getuigen), aantrekkelijke en duidelijke brochure, uitgewerkt door een communicatiedeskundige en verdeeld via de brievenbussen om de materie beter te begrijpen en het gepaste gedrag aan te nemen wanneer men met dergelijke situaties te maken krijgt. 

Contact

Team Intrafamiliaal geweld

Envoyé un e-mail

Vous souhaitez plus d'informations sur un projet de prévention en particulier ? Remplissez le formulaire ci-dessous.

* Obligatoire

Gegevens

Contactdetails:

Team Intrafamiliaal geweld

Localité: Neupré - Seraing
Datum:
01.10.2022

Aussi intéressant pour vous :

01 octobre 2022
Gand - Evergem - Assenede - Nazareth - De Pinte - Gavere - Sint-Martens-Latem - Laarne - Wetteren - Aalter - Maldegem - Eeklo - Kaprijke - Sint-Laureins - Zulte
La PIU de la ville de Gand compte également 15 villes/municipalités qui ont souscrit au projet PIU-Impulsion: Aalter, Assenede, De Pinte, Eeklo, Evergem, Gavere, Kaprijke, Laarne, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Sint-Martens-Latem, Wetteren, Zelzate en Zulte.
01 octobre 2022
Verviers - Dison
Afin de renforcer la lutte contre les violences intrafamiliales sur leur territoire, la Ville de Verviers, via son Conseil Consultatif Communal des Femmes, la Commune de Dison et la Zone de Police Vesdre ont développé un projet.
01 octobre 2022
Sint-Gillis - Vorst - Anderlecht
Les communes de Saint-Gilles, Forest, et Anderlecht ont décidé de s’associer avec la zone de police Midi pour créer le projet RéZone Midi#VIF en vue de lutter contre les violences intrafamiliales et conjugales.