Project Maya

Alle slachtoffers verdienen een kwaliteitsvol onthaal en zorgzame dienstverlening die aangepast zijn aan hun noden en specifieke situatie. Een onthaal en dienstverlening die hun veiligheid, maar ook luisteren, respect, empathie en menselijkheid centraal stellen. Dit geldt des te meer voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld.

Dankzij het project Maya krijgt de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene de kans en de middelen om door een combinatie van verschillende acties zeer waardevolle verbeteringen aan te brengen.
 
Ten eerste wil het project Maya, in lijn met de filosofie van een Family Justice Center, starten met het bundelen van de krachten van de verschillende actoren en dit op een holistische, duurzame en multisectoriële manier ,via verschillende ontmoetings- en dialoogmomenten. Meer nog, de drempel zal nog verder verlaagd worden door ook een mobiele politiedienst aan te bieden die zelf naar het slachtoffer toekomt. Ook zal er worden ingezet op een betere samenwerking om de noodopvang voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld te vergemakkelijken.
 
Ten tweede investeert de zone in opleidingen voor haar politiemedewerkers. Een eerste opleiding zal gaan over intrafamiliaal geweld in het algemeen, met inbegrip van een onderdeel over de kwalitatieve zorg voor slachtoffers van dergelijke misdrijven. Een andere opleiding richt zicht tot de adequate aanpak van en omgang met daders van intrafamiliaal geweld, met ook oog voor hun psychosociale situatie en gepersonaliseerde begeleiding.
 
Ten derde worden de verhoor- en onthaallokalen voor slachtoffers en familieleden geoptimaliseerd. Daarenboven zullen slachtoffers en familieleden tijdens het verhoor beroep kunnen doen op een (f)luisterhond die emotionele steun en hulp biedt. 
 
Tot slot zullen slachtoffers die een hoog risico lopen om opnieuw slachtoffer te worden ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van een waarschuwingssysteem met geolokalisatie (stalkingalarm) zodat zij indien nodig snel door de politie kunnen worden opgevangen.
 

Contact

Team Intrafamiliaal geweld

Envoyé un e-mail

Vous souhaitez plus d'informations sur un projet de prévention en particulier ? Remplissez le formulaire ci-dessous.

* Obligatoire

Gegevens

Contactdetails:

Team Intrafamiliaal geweld

Localité: Stad Brussel - Elsene
Datum:
01.10.2022

Aussi intéressant pour vous :

01 octobre 2022
Gand - Evergem - Assenede - Nazareth - De Pinte - Gavere - Sint-Martens-Latem - Laarne - Wetteren - Aalter - Maldegem - Eeklo - Kaprijke - Sint-Laureins - Zulte
La PIU de la ville de Gand compte également 15 villes/municipalités qui ont souscrit au projet PIU-Impulsion: Aalter, Assenede, De Pinte, Eeklo, Evergem, Gavere, Kaprijke, Laarne, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Sint-Martens-Latem, Wetteren, Zelzate en Zulte.
01 octobre 2022
Verviers - Dison
Afin de renforcer la lutte contre les violences intrafamiliales sur leur territoire, la Ville de Verviers, via son Conseil Consultatif Communal des Femmes, la Commune de Dison et la Zone de Police Vesdre ont développé un projet.
01 octobre 2022
Sint-Gillis - Vorst - Anderlecht
Les communes de Saint-Gilles, Forest, et Anderlecht ont décidé de s’associer avec la zone de police Midi pour créer le projet RéZone Midi#VIF en vue de lutter contre les violences intrafamiliales et conjugales.