Vier samen de Nationale Feestdag met ons!

logo 21/07
Op vrijdag 21 juli 2023 opent de FOD Binnenlandse Zaken, ter gelegenheid van de Nationale Feestdag, de deuren van haar veiligheidsdorp op de Zavel in Brussel. Er valt heel wat te beleven voor jong en oud!

De Algemene Directie Veiligheid & Preventie (FOD BiZa) zal uiteraard ook dit jaar in het veiligheidsdorp vertegenwoordigd zijn.

  • We laten jou in onze standen kennismaken met de verschillende veiligheidsberoepen, hun uniformen en wat ze voor jou kunnen betekenen;

  • Identificeer potentiële inbraakrisico’s in het zenuwslopende spel “Warning”, een Serious Game over de preventie en diefstal en brand;

  • Stel jouw geheugen op de proef met het memoryspel “Pick the pairs, an anti-pickpocket game”;

  • Houd je van competitie, of wil je simpelweg je energie kwijt? Laat dan jouw talent zien op ons voetbalveld!

Het feest zal losbarsten om 10.00 uur. Meer info kan je hier terugvinden. Tot binnenkort?

Ook interessant voor u:

19 maart 2024
Bij de campagne #WederzijdsRespect draait alles om het smeden van sterke banden tussen burgers en veiligheidsberoepen. Daarom hebben we onlangs opnieuw een spetterende workshop georganiseerd bij TAJO, een plek waar kwetsbare jongeren een steuntje in de rug krijgen. Wat was het doel? Simpel: jongeren laten kennismaken met de wereld van veiligheidsberoepen.
20 december 2023
De Algemene Directie Civiele Veiligheid heeft een communicatiecampagne ontwikkeld om de burger bewust te maken van het geweld tegen de brandweer en die oproept om de brandweerlieden en ambulanciers te steunen.
05 december 2023
5 december is de internationale dag van de vrijwilliger. Alsmaar meer lokale besturen en politiezones zetten burgers in, bijvoorbeeld om advies te geven tegen diefstal en hoe je (online) oplichting kan voorkomen. Wij spraken met 2 vrijwillige adviseurs, die ingezet worden door de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.