Vier samen de Nationale Feestdag met ons!

logo 21/07
Op vrijdag 21 juli 2023 opent de FOD Binnenlandse Zaken, ter gelegenheid van de Nationale Feestdag, de deuren van haar veiligheidsdorp op de Zavel in Brussel. Er valt heel wat te beleven voor jong en oud!

De Algemene Directie Veiligheid & Preventie (FOD BiZa) zal uiteraard ook dit jaar in het veiligheidsdorp vertegenwoordigd zijn.

  • We laten jou in onze standen kennismaken met de verschillende veiligheidsberoepen, hun uniformen en wat ze voor jou kunnen betekenen;

  • Identificeer potentiële inbraakrisico’s in het zenuwslopende spel “Warning”, een Serious Game over de preventie en diefstal en brand;

  • Stel jouw geheugen op de proef met het memoryspel “Pick the pairs, an anti-pickpocket game”;

  • Houd je van competitie, of wil je simpelweg je energie kwijt? Laat dan jouw talent zien op ons voetbalveld!

Het feest zal losbarsten om 10.00 uur. Meer info kan je hier terugvinden. Tot binnenkort?

Ook interessant voor u:

08 mei 2023
Een 200-tal gemeenschapswachten(-vaststellers) verzamelden zich op 9 mei in Brussel voor de eerste nationale Dag van de Gemeenschapswacht, georganiseerd door de Algemene Directie Veiligheid en Preventie (ADVP) van de FOD Binnenlandse Zaken.
01 maart 2023
Op 1 maart, wereldcomplimentendag, lanceert de FOD Binnenlandse Zaken #felicitag, een digitale felicitatiecampagne voor veiligheidsprofessionals. Met deze campagne wil de overheidsdienst de veiligheidsberoepen die onder haar bevoegdheid vallen, zoals brandweer, politie, gemeenschapswachten en voetbalstewards maar ook bewakings- en veiligheidsagenten, erkennen voor hun harde werk en de burger stimuleren om dit ook te doen.
23 december 2022
In België hebben 156 gemeenten een Dienst Gemeenschapswacht: 94 in Vlaanderen, 43 in Wallonië en 19 in Brussel. Als laagdrempelig aanspreekpunt voor burgers op het gebied van veiligheid en preventie hebben gemeenschapswachten een zeer belangrijke publieke veiligheidsfunctie met een uitgebreid takenpakket.