Veilig op reis met caravan of mobilhome

mobil-home
Nu de lente in het land is, dromen velen van ons al van de zomer en de reizen die we in de vakantie zullen maken. Zoals elk jaar zullen veel Belgen er deze zomer ook met de caravan of mobilhome op uit trekken.

Preventieactie politiezone Ninove

De politiezone Ninove organiseert daarom op 30 april 2022 een preventieactie rond veilig reizen met de caravan of mobilhome. Ook burgers die niet in deze politiezone wonen, kunnen deelnemen aan deze actie. Tijdens deze dag ontdek je hoe je je jezelf en je voertuig kan voorbereiden om je vakantie in de meest veilige omstandigheden te beleven.

Zo zal het tijdens de actiedag mogelijk zijn om je voertuig door gespecialiseerde inspecteurs te laten controleren en wegen. Verder zal er heel wat informatie worden gedeeld over hoe je reglementair en veilig met je caravan en mobilhome op je vakantiebestemming raakt.

Veilig thuis en op vakantie

Daarnaast zal je als toekomstige vakantieganger tijdens deze actiedag ook enkele nuttige inbraakpreventietips kunnen meepikken. Zo zal je er meer te weten komen over politietoezicht op woningen van wie de inwoners op vakantie zijn. Ook zullen de politie-inspecteurs enkele specifieke preventiemaatregelen tegen diefstallen in mobilhomes/caravans met je delen.

Via deze link kan je alvast enkele concrete tips vinden om diefstal in een caravan of mobilhome te vermijden:

https://www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/diefstal/voertuigcriminaliteit/uw-caravan-of-mobilhome-beschermen-tegen-dieven

Praktische informatie

De actiedag vindt plaats op 30 april 2022, van 10 tot 16 uur. Plaats van afspraak is de Tabakslaan (t.h.v. kruispunt met Brakelsesteenweg, kilometerpaal 13.2) in Ninove.

Wens je deel te nemen aan deze actiedag, breng dan zeker het volgende mee:

  • Je eigen, geladen voertuig
  • Boorddocumenten van auto en caravan of kampeerauto
  • Gelijkvormigheidsattest of certificaat van overeenstemming

Er wordt ook gevraagd om de geldende covid-19-maatregelen te respecteren.

Meer info ?

Voor meer informatie over deze specifieke actie en de maatregelen die tijdens dit initiatief zullen worden voorgesteld, kan steeds een bericht worden gestuurd naar volgend e-mailadres: [email protected]

Ook interessant voor u:

25 november 2022
Vrouwen zijn vandaag ook nog steeds vaak het slachtoffer van verschillende soorten van geweld. Ook wanneer het gaat over intrafamiliaal geweld zijn de slachtoffers in het merendeel van de gevallen vrouwen. De FOD Binnenlandse Zaken investeert €1,5 miljoen in vijftien lokale innovatieve projecten die de strijd aangaan met intrafamiliaal geweld. Op 25 oktober zijn deze projecten officieel van start gegaan.
27 oktober 2022
De AD Veiligheid & Preventie biedt lokale overheden een toolkit voor online veiligheid.
20 oktober 2022
Naar aanleiding van de nieuwe [email protected] zetten vele lokale overheden de komende tijd extra in op diefstalpreventie. Opmerkelijk dit jaar daarbij is de toegenomen aandacht voor digitale veiligheid.