Veilig op reis met caravan of mobilhome

mobil-home
Nu de lente in het land is, dromen velen van ons al van de zomer en de reizen die we in de vakantie zullen maken. Zoals elk jaar zullen veel Belgen er deze zomer ook met de caravan of mobilhome op uit trekken.

Preventieactie politiezone Ninove

De politiezone Ninove organiseert daarom op 30 april 2022 een preventieactie rond veilig reizen met de caravan of mobilhome. Ook burgers die niet in deze politiezone wonen, kunnen deelnemen aan deze actie. Tijdens deze dag ontdek je hoe je je jezelf en je voertuig kan voorbereiden om je vakantie in de meest veilige omstandigheden te beleven.

Zo zal het tijdens de actiedag mogelijk zijn om je voertuig door gespecialiseerde inspecteurs te laten controleren en wegen. Verder zal er heel wat informatie worden gedeeld over hoe je reglementair en veilig met je caravan en mobilhome op je vakantiebestemming raakt.

Veilig thuis en op vakantie

Daarnaast zal je als toekomstige vakantieganger tijdens deze actiedag ook enkele nuttige inbraakpreventietips kunnen meepikken. Zo zal je er meer te weten komen over politietoezicht op woningen van wie de inwoners op vakantie zijn. Ook zullen de politie-inspecteurs enkele specifieke preventiemaatregelen tegen diefstallen in mobilhomes/caravans met je delen.

Via deze link kan je alvast enkele concrete tips vinden om diefstal in een caravan of mobilhome te vermijden:

https://www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/diefstal/voertuigcriminaliteit/uw-caravan-of-mobilhome-beschermen-tegen-dieven

Praktische informatie

De actiedag vindt plaats op 30 april 2022, van 10 tot 16 uur. Plaats van afspraak is de Tabakslaan (t.h.v. kruispunt met Brakelsesteenweg, kilometerpaal 13.2) in Ninove.

Wens je deel te nemen aan deze actiedag, breng dan zeker het volgende mee:

  • Je eigen, geladen voertuig
  • Boorddocumenten van auto en caravan of kampeerauto
  • Gelijkvormigheidsattest of certificaat van overeenstemming

Er wordt ook gevraagd om de geldende covid-19-maatregelen te respecteren.

Meer info ?

Voor meer informatie over deze specifieke actie en de maatregelen die tijdens dit initiatief zullen worden voorgesteld, kan steeds een bericht worden gestuurd naar volgend e-mailadres: [email protected]

Ook interessant voor u:

22 april 2024
Met de groeiende populariteit van digitale sportapps delen mensen hun trainingsroutes met vrienden en zelfs met onbekenden, wat niet zonder risico's is. Dergelijke apps zijn geëvolueerd tot echte sociale netwerken waarin gebruikers gedetailleerde informatie over hun activiteiten delen, wat potentieel gevoelige informatie onthult zoals regelmatige vertrek- en aankomstlocaties, zowel thuis als op het werk.
22 april 2024
Op 22 april 2024 lanceert Besafe de nationale actieweek tegen fietsdiefstal: “Elke schakel telt in de strijd tegen fietsdiefstal”. Deze actieweek is een initiatief van de AD Veiligheid & Preventie (ADVP - Besafe) met als doel elke burger bewust te maken van zijn rol in de strijd tegen fietsdiefstal.
20 april 2024
Nu de lente in het land is, stappen steeds meer mensen op de fiets. Helaas brengt dit ook een verhoogd risico op fietsdiefstal met zich mee. Daarom vindt op initiatief van de AD Veiligheid & Preventie een nationale actieweek tegen fietsdiefstal plaats van 22 tot 28 april 2024.