Resultaat projectoproep voor steden en gemeenten inzake de strijd tegen intrafamiliaal geweld

De FOD Binnenlandse Zaken wil steden en gemeenten ondersteunen in hun strijd tegen intrafamiliaal geweld. Stads- en gemeentebesturen die voor deze steun in aanmerking willen komen, hadden de tijd tot 28 februari om projectvoorstellen in te dienen.

De ADVP mocht in totaal 32 dossiers ontvangen: 16 uit Vlaanderen, 13 uit Wallonië, 3 uit Brussel. In een volgende stap zullen de ingediende dossiers op hun ontvankelijkheid gecontroleerd worden. De ontvankelijke dossiers zullen vervolgens voorgelegd worden aan een externe stuurgroep, die ze inhoudelijk zal bekijken. Uit alle ingediende projecten die ontvankelijk worden verklaard, zullen de vijftien projecten die het best scoren op de inhoudelijke criteria geselecteerd worden.

De projecten zullen geselecteerd worden via de volgende verdeelsleutel: acht projecten uit Vlaanderen, vijf uit Wallonië en twee uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.  Deze verdeelsleutel werd bepaald door de berekening van het gewestelijke aandeel in het aantal huishoudens ten opzichte van het nationale totaal.

In mei 2022 verwacht de ADVP een zicht te hebben op welke dossiers worden geselecteerd.

Hier kan je meer informatie vinden over de procedure.

Ook interessant voor u:

27 november 2023
In verschillende zones zijn valse bankmedewerkers actief. Ontdek hieronder hoe ze tewerk gaan en wat je hiertegen kan doen.
22 september 2023
Door je fiets te laten markeren, geef je hem een unieke identiteit en wordt hij makkelijker herkenbaar. Dit zorgt niet alleen voor een visuele herkenning. Het maakt hem ook minder aantrekkelijk voor mogelijke fietsdieven. Als je fiets wordt teruggevonden, kan het markeernummer worden gebruikt om de eigenaar te achterhalen. Bovendien is het helemaal gratis.
08 september 2023
Op 8 september lichtte Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, de 'digitale gids voor de preventie van seksueel en gendergerelateerd geweld in de publieke ruimte' toe tijdens haar bezoek aan het 'Safer Cities'-project van Plan International.