Projectoproep: preventieprojecten voetbalveiligheid 2023

bal in goal
De Algemene Directie Veiligheid & Preventie (ADVP) kondigt de lancering aan van de projectoproep voor preventie-initiatieven rond voetbalveiligheid. De ADVP stelt € 75.000 beschikbaar. Een project dat aan de criteria voldoet, kan maximaal € 50.000 aan steun ontvangen.

Voetbalveiligheid is een brandend actueel thema. Er  zijn regelmatig incidenten die de beleving van voetbalfans beïnvloeden en het imago van de sport aantasten. Het actieplan 'Samen voor Veilig Voetbal' gaat de strijd aan tegen het van onrechtmatig gebruik van pyrotechniek, racisme, discriminatie en geweld.  

Deze projectoproep heeft als doel mogelijkheden te bieden om op een preventieve en innovatieve manier bij te dragen aan het verder optimaliseren van de veiligheid rondom het Belgische voetbal.

Heeft u een vernieuwend projectvoorstel dat de veiligheid bij voetbalwedstrijden kan verbeteren?
Dien uw aanvraag in vóór 15 november 2023. Alle informatie inzake de projectoproep kan u hier terugvinden.

Laat je creativiteit spreken en maak een verschil in de wereld van het Belgische voetbal!

Ook interessant voor u:

17 juli 2024
Op zondag 21 juli 2024 opent de FOD Binnenlandse Zaken, ter gelegenheid van de Nationale Feestdag, de deuren van haar veiligheidsdorp op de Zavel in Brussel. Ook dit jaar staat er weer een overvloed aan activiteiten op je te wachten.
15 juli 2024
Ook dit jaar gaan weer veel mensen met de auto op vakantie. Als je onderweg op een stopplaats langs de snelweg even stilstaat, let dan op de vele oplichtingspraktijken waar je het slachtoffer van kan worden. Een van de meest voorkomende oplichtingspraktijken is die met de lekke band of de 'Italiaanse' oplichterstruc.
26 juni 2024
Zomervakantie! De periode waarin iedereen druk in de weer is met koffers pakken en erop uit te trekken. Weet dat wanneer jij geniet van je vakantie, inbrekers ook op pad gaan. Vorig jaar vonden er 7998* inbraken plaats van juli tot en met september. Elke inbraak is er één teveel! Wat kan JIJ doen om zorgeloos op reis te vertrekken?