PROJECTOPROEP – European Crime Prevention Award 2023

ecpa
Het European Crime Prevention Network (EUCPN) reikt de Euopean Crime Prevention Award (ECPA) uit in december 2023. Dit jaar wordt er gewerkt rond mensenhandel. België mag één project indienen om mee te dingen naar deze prijs.

Het ECPA-thema van de huidige EUCPN-voorzitter, Spanje, is “Trafficking in human beings for the purpose of labour exploitation and other kinds of exploitation”. Het doel van de ECPA dit jaar is om ervaringen en best practices uit te wisselen m.b.t. de preventie van mensenhandel. Mensenhandel wordt daarbij gezien als een moderne vorm van slavernij die een ernstige inbreuk inhoudt op de waardigheid en vrijheid van personen.

Het geselecteerde Belgische project mag op 13-14 december 2023 deelnemen aan de tweedaagse Best Practice Conference. Deze conferentie wordt in 2023 georganiseerd door Spanje en zal doorgaan in Valencia. Het geselecteerde project mag ook meedingen naar de Europese prijs (European Crime Prevention Award).4

De deadline voor indiening is maandag 4 september 2023. Meer informatie inzake deelname en evaluatiecriteria kan u hier terugvinden.

Ook interessant voor u:

22 september 2023
Door je fiets te laten markeren, geef je hem een unieke identiteit en wordt hij makkelijker herkenbaar. Dit zorgt niet alleen voor een visuele herkenning. Het maakt hem ook minder aantrekkelijk voor mogelijke fietsdieven. Als je fiets wordt teruggevonden, kan het markeernummer worden gebruikt om de eigenaar te achterhalen. Bovendien is het helemaal gratis.
18 september 2023
Uw inspiratiemagazine voor uw lokaal veiligheids- en preventiebeleid!
08 september 2023
Op 8 september lichtte Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, de 'digitale gids voor de preventie van seksueel en gendergerelateerd geweld in de publieke ruimte' toe tijdens haar bezoek aan het 'Safer Cities'-project van Plan International.