Maak je fiets uniek!

vrouw op fiets
Door je fiets te laten markeren, geef je hem een unieke identiteit en wordt hij makkelijker herkenbaar. Dit zorgt niet alleen voor een visuele herkenning. Het maakt hem ook minder aantrekkelijk voor mogelijke fietsdieven. Als je fiets wordt teruggevonden, kan het markeernummer worden gebruikt om de eigenaar te achterhalen. Bovendien is het helemaal gratis.

Op dit moment wordt hiervoor in veel gevallen het rijksregisternummer gebruikt. Dit nummer wordt op het frame geplaatst, waardoor de markering van jouw fiets duidelijk zichtbaar is. Je kan deze markering zelfs benadrukken met een sticker. Houd er wel rekening mee dat niet alle fietsframes geschikt zijn voor gravering vanwege hun specifieke ontwerp.

Tijdens de week van de mobiliteit kreeg je de kans om jouw fiets op verschillende plaatsen bij het treinstation te laten markeren. Lukt het deze week niet? Geen probleem! Op onze pagina over fietsdiefstalpreventie vind je het hele jaar door een lijst met locaties in jouw buurt, waar politiezones of gemeenten en hun toegewijde gemeenschapswachten zich elke dag inzetten om jouw fiets te markeren.  Daarnaast vind je er heel wat andere handige informatie om fietsdiefstal te voorkomen.

Je hebt meer in de hand dan je denkt als het op preventie aankomt.

Ook interessant voor u:

27 november 2023
In verschillende zones zijn valse bankmedewerkers actief. Ontdek hieronder hoe ze tewerk gaan en wat je hiertegen kan doen.
08 september 2023
Op 8 september lichtte Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, de 'digitale gids voor de preventie van seksueel en gendergerelateerd geweld in de publieke ruimte' toe tijdens haar bezoek aan het 'Safer Cities'-project van Plan International.
28 juli 2023
Zomervakantie! De periode waarin iedereen druk in de weer is met koffers pakken en erop uit te trekken. Weet dat wanneer jij geniet van je vakantie, inbrekers ook op pad gaan. Vorig jaar vonden er 8739* inbraken plaats van juli tot en met september. Elke inbraak is er één teveel! Wat kan JIJ doen om zorgeloos op reis te vertrekken?