Acties nationale actieweek tegen Fietsdiefstal 22-28 april

Nu de lente in het land is, stappen steeds meer mensen op de fiets. Helaas brengt dit ook een verhoogd risico op fietsdiefstal met zich mee. Daarom vindt op initiatief van de AD Veiligheid & Preventie een nationale actieweek tegen fietsdiefstal plaats van 22 tot 28 april 2024.

Elke schakel telt in de strijd tegen fietsdiefstal
Fietsdiefstal is een ernstig probleem dat nog te vaak onder de radar blijft. In maart 2023 werden er alleen al 2383 aangiftes gedaan (bron: statistieken Federale Politie), maar lang niet iedereen doet aangifte bij de politie. Laat jij het zover komen? Doe mee met onze nationale actieweek tegen fietsdiefstal en help voorkomen dat jouw fiets het volgende slachtoffer wordt.

Sluit je aan bij de preventieketting
De symbolische ketting staat centraal in onze campagne en vertegenwoordigt alle belangrijke schakels in de strijd tegen fietsdiefstal: fietsers, gemeenschapswachten, getuigen, politie en tal van andere partners in preventie. Elke dag van de actieweek zoomen we in op één van deze schakels met praktische tips, informatie en aanmoedigingen om actie te ondernemen.

Acties in jouw buurt!
Ontdek welke acties lokale overheden en politiezones in jouw buurt hebben gepland om fietsdiefstal tegen te gaan (Contacteer jouw lokaal bestuur of politiezone voor meer informatie).

overzicht acties nationale actieweek tegen fietsdiefstal Vlaanderen Brussel
overzicht acties nationale actieweek tegen fietsdiefstal Wallonië, Brussel
acties fietsdiefstal nmbs

Ook interessant voor u:

15 juli 2024
Ook dit jaar gaan weer veel mensen met de auto op vakantie. Als je onderweg op een stopplaats langs de snelweg even stilstaat, let dan op de vele oplichtingspraktijken waar je het slachtoffer van kan worden. Een van de meest voorkomende oplichtingspraktijken is die met de lekke band of de 'Italiaanse' oplichterstruc.
26 juni 2024
Zomervakantie! De periode waarin iedereen druk in de weer is met koffers pakken en erop uit te trekken. Weet dat wanneer jij geniet van je vakantie, inbrekers ook op pad gaan. Vorig jaar vonden er 7998* inbraken plaats van juli tot en met september. Elke inbraak is er één teveel! Wat kan JIJ doen om zorgeloos op reis te vertrekken?
19 juni 2024
Op woensdag 19 juni 2024 zullen 23 Europese landen hun krachten bundelen om de strijd aan te gaan tegen woninginbraken tijdens de EU Focus Day against domestic burglary. Als je inbrekers geen enkele kans wilt geven, volg dan de vier tips hieronder. Deze tips hebben reeds hun efficiëntie volgens verschillende onderzoeken bewezen.