De rol van BeSafe in de strijd tegen fietsdiefstal

schakel BeSafe campagne fietsdiefstal
Van 22 tot 28 april 2024 is het de nationale actieweek tegen fietsdiefstal: “Elke schakel telt in de strijd tegen fietsdiefstal.” Deze actieweek is een initiatief van de AD Veiligheid & Preventie (ADVP - Besafe) met als doel elke burger bewust te maken van zijn rol in de strijd tegen fietsdiefstal.

Schakel BeSafe

Als ADVP (Besafe) vormen we zelf ook een schakel in de strijd tegen fietsdiefstal. Onze taken omvatten het samenbrengen van de diverse schakels, het verstrekken van richtlijnen en informatie aan lokale besturen, politiezones en aan jou als burger. Wij streven ernaar om kennis te delen en preventieve maatregelen te bevorderen, zodat iedereen actief kan bijdragen aan een veiligere fietsomgeving.

Elke schakel telt

Deze week zijn de verschillende schakels van de preventieketting belicht en heb je gezien hoe iedereen een rol kan spelen in de strijd tegen fietsdiefstal:

Alle schakels samen vormen een krachtige ketting van betrokkenheid en actie. Als BeSafe zijn we trots op alle inspanningen van onze partners in preventie. Samen streven we naar een veiligere fietsomgeving en roepen we op tot continue alertheid en samenwerking in de strijd tegen fietsdiefstal.

Meer informatie en preventietips

Blijf op de hoogte van preventietips en informatie via de fietsdiefstalpagina onze website, waar je meer gedetailleerde informatie kan vinden vol tips en tricks.

Acties in jouw buurt

Ontdek hier welke acties lokale overheden en politiezones in jouw buurt hebben gepland om fietsdiefstal tegen te gaan. Neem contact op met jouw lokaal bestuur of politiezone voor meer informatie.