Partners in preventie in de strijd tegen fietsdiefstal

visual partners in preventie fietsdiefstal
Van 22 tot 28 april 2024 is het de nationale actieweek tegen fietsdiefstal: “Elke schakel telt in de strijd tegen fietsdiefstal.” Deze actieweek is een initiatief van de AD Veiligheid & Preventie (ADVP - Besafe) met als doel elke burger bewust te maken van zijn rol in de strijd tegen fietsdiefstal.

Schakel partners in preventie

In de voortdurende strijd tegen fietsdiefstal werken het hele jaar door tal van partners in preventie. Wij zijn dankbaar voor hun dagelijkse inzet op vlak van preventie die zich vanuit verschillende sectoren om de keten van bewustwording en actie te versterken. Denk aan andere overheidsdiensten, lokale besturen, of aan verzekeringsmaatschappijen die zich inzetten voor de bescherming van fietsers tegen diefstal, de Fietsersbond die pleit voor fietsvriendelijke maatregelen en bewustwording, de NMBS zorgt voor veiligheid in stationsomgevingen en nog zo veel meer.

Verenigd tegen fietsdiefstal

Al deze actoren vormen gezamenlijk een krachtige ketting van betrokkenheid en actie om fietsdiefstal effectief tegen te gaan. Alle schakels samen kunnen een aanzienlijke impact hebben en een veiligere fietsomgeving bevorderen.

Sluit je aan bij de preventieketting

De symbolische ketting staat centraal in deze campagne en vertegenwoordigt alle belangrijke schakels in de strijd tegen fietsdiefstal: fietsers, gemeenschapswachten, getuigen, politie en tal van andere partners in preventie. Elke dag van de actieweek zoomen we in op één van deze schakels met praktische tips en informatie.

Acties in jouw buurt

Ontdek hier welke acties lokale overheden en politiezones in jouw buurt hebben gepland om fietsdiefstal tegen te gaan. Neem contact op met jouw lokaal bestuur of politiezone voor meer informatie.

Wil je meer tips en informatie rond fietsdiefstalpreventie? Bezoek de fietsdiefstalpagina op onze website