Sensibilisering voor online oplichting met Hortense PADUP

sensibilisation_aux_arnaques_en_ligne_avec_hortense_padup
Na een project met betrekking tot diefstal met list te hebben ontwikkeld in 2021, keert de PZ Sylle et Dendre, in samenwerking met het BIN Petit Enghien, nu terug met "De avonturen van Hortense PADUP".

Dit jaar sensibiliseert Hortense, samen met haar familie, de bevolking voor oplichting op het internet: "Hortense PADUP en de Oplichters van het Wereldwijde Web".

De goede tips van Hortense worden geïllustreerd op broodzakken. De bakkerijen van de zes gemeenten van de zone nemen deel aan de preventie-actie door de tips te verspreiden.
Naast de preventietips, staat er op de broodzak ook een quiz "Ontmasker de oplichters van het web", waarmee de burgers hun kennis over online oplichting of oplichting via telefoon kunnen testen, met als afsluiter een mooie verrassing aangeboden door de politiezone.

Een originele manier dus om de burgers te sensibiliseren voor de huidige criminele problematieken en daarbij de nabijheid met de inwoners van een wijk te bevorderen.

Het project Hortense PADUP heeft overigens de originaliteitsprijs in het kader van de projectoproep van het "Réseau Intersection" gewonnen.  Deze wedstrijd strekt ertoe projecten te belonen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de gemeenschapsgerichte politie.
 

Ook interessant voor u:

01 februari 2023
De AD Veiligheid & Preventie kreeg vorige week het bezoek van een delegatie van medewerkers van de Marokkaanse veiligheidsdiensten. De insteek van hun bezoek was de strijd tegen geweld op meisjes en vrouwen. Ze werden uitgebreid te woord gestaan door, onder andere, onze experten inzake stedelijk, seksueel en intrafamiliaal geweld. Ook in het zopas verschenen BeSafe magazine staan enkele van deze experten in het spotlicht: Béatrice Decant en Tessa Schenk geven er meer duiding bij het impulsproject Intrafamiliaal geweld.
26 januari 2023
De AD Veiligheid & Preventie kreeg op 25 januari het bezoek van een delegatie van medewerkers van de Marokkaanse veiligheidsdiensten.
06 december 2022
Vaak wordt gedacht dat vooral ouderen kwetsbaar zijn bij online oplichting. Uit een bevraging die bankenvertegenwoordiger Febelfin - samen met onderzoeksbureau Indiville – heeft uitgevoerd, blijkt dat vele jongeren makkelijk het slachtoffer kunnen worden.