Ontdek het menu van de nieuwjaarseditie van BeSafe Magazine!

Cover Besafe Mag 62
Uw inspiratie voor uw lokaal veiligheids- en preventiebeleid.

Voor deze eindejaarseditie, serveert uw BeSafe Magazine een royaal menu:
Begin met het voorgerecht, waarin u inzicht krijgt in bestuurlijke handhaving. Voor het hoofdgerecht heeft u de keuze tussen schaalvergroting van politiezones en twee jaar #WederzijdsRespect. Als kers op de taart verwennen we u met een dessert burgerparticipatie in crisissituaties.

Duik het magazine in en ontdek wat we voor u hebben opgediend.

Veel leesplezier en een feestelijk eindejaar!

Ook interessant voor u:

22 februari 2024
Op 21 februari 2023 heeft de Commissie van het federale parlement een wetsvoorstel goedgekeurd dat een cruciale stap vormt naar de ratificatie van het Verdrag van Saint-Denis door België. Dit verdrag, dat op 3 juli 2016 werd opengesteld voor ondertekening, staat bekend als het Verdrag van de Raad inzake een integrale benadering van veiligheid, beveiliging en gastvrijheid bij voetbalwedstrijden en andere sportevenementen. Het doel ervan is om sportevenementen, waaronder voetbalwedstrijden, gastvrijer, veiliger en zekerder te maken.
21 februari 2024
(persbericht in samenwerking met Febelfin en de federale politie)
Er worden steeds meer gevallen gemeld waarbij ouderen telefonisch worden gecontacteerd door een zogezegde “medewerker van de fraudedienst van een bank”, “medewerker van Cardstop” of “politie”. Ze overtuigen het slachtoffer dat er fraude werd vastgesteld op zijn/haar rekening en stellen voor om bij het slachtoffer thuis langs te gaan om “de situatie op te lossen”. De criminelen hebben hierbij maar één doel voor ogen: zo veel mogelijk stelen. We willen waarschuwen voor dit type diefstallen en roepen op tot waakzaamheid.
20 februari 2024
De AD Veiligheid & Preventie (ADVP) verwelkomt op 20 en 21 februari tal van experten uit verschillende EU-Lidstaten over de bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit. Deze samenkomst kadert in het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en wordt voorgezeten door het European Network on the Administrative Approach tackling serious and organised crime (ENAA).