Ouders onderling

Het project ‘Ouders onderling’ richt zich enerzijds naar ouderkoppels die te maken krijgen met oudermishandeling door één van hun al dan niet inwonende volwassen kinderen, en anderzijds naar de professionals die regelmatig met deze situaties te maken krijgen.

Vanuit de praktijk merkten we dat professionals al goed inzetten op informeren en sensibiliseren, maar dat dit vaak onvoldoende effect heeft. De ouders kennen de te zetten stappen, zijn zich bewust van de veiligheidsrisicio’s maar toch worden de nodige stappen niet gezet of men haakt onderweg af. Met herhaaldelijke en escalerende geweldsincidenten en politietussenkomsten tot gevolg. Met dit project willen we lotgenoten samenbrengen, zodat zij de nodige steun bij elkaar kunnen vinden. Hetgeen net dat duwtje kan betekenen om toch door te zetten of gevolg te geven aan de adviezen. Het project zal daarom bestaan het organiseren van een proactieve, laagdrempelige contactname met ouderkoppels waar een politietussenkomst is geweest inzake oudermishandeling, alsook het opstarten van lotgenotengroepen voor deze doelgroep. Er zal eveneens een sensibilisatie- en bewustmakingscampagne verbonden worden aan deze lotgenotenwerking, samen met een opleidingsmodule van 1,5 à 2 uur voor professionals (van lokale besturen, politie, andere professionele partners) die regelmatig in aanraking komen met deze problematiek.

Contact

Team Intrafamiliaal geweld

Stuur een mail

Wenst u meer informatie omtrent een bepaald preventieproject? Vul onderstaand formulier in.

* Verplicht in te vullen

Gegevens

Contactdetails:

Team Intrafamiliaal geweld

Ort: Hasselt - Diepenbeek - Beringen - Ham - Tessenderlo - Heusden-Zolder - Hechtel-Eksel - Peer - Leopoldsburg - Pelt - Hamont-Achel - Maaseik - Dilsen-Stokkem - Lommel - Tongeren
Datum:
01.10.2022