Veiligheid restaurants

Berichten over overvallen op restaurants duiken regelmatig op in de pers. Niet alleen u als restauranthouder kan hiervan het slachtoffer worden, maar ook uw klanten. Zij moeten in dat geval hun bezittingen soms onder bedreiging afstaan.

De materiële en psychologische gevolgen van een overval zijn heel zwaar: voor uw personeel, uzelf én uw klanten. U beschermt zich er dus best tegen. In deze brochure leest u welke beveiligingsmaatregelen het risico op een hold-up kunnen beperken. Deze preventieve tips zijn van een niet te onderschatten belang: u wordt waakzamer, u maakt uw personeel bewust én u blijft overvallers een stap voor.

Welke initiatieven haalbaar zijn, hangt af van de kenmerken van uw restaurant en het beschikbare budget. In de meeste gemeenten of politiezones staan diefstalpreventie adviseurs klaar om gratis, objectief en professioneel advies te geven over criminaliteitspreventie en veiligheid. Uw diefstalpreventieadviseur (dpa) houdt daarbij rekening met uw situatie.

In deze handleiding: