Wat is Niveau S

Stel je voor. Een perfect veilige, geborgen samenleving waarin van criminaliteit of gevaar geen sprake is. Stel je voor. Een niveau van veiligheid waarin burgers weerbaar zijn voor al het malafide dat hen wil verleiden. Een niveau waar tegelijk de meest innovatieve technologie ons bewaakt.

Dat is Niveau S.

In Niveau S brengen overheidburgers en technologie samen veiligheid en rust. Het weerspiegelt een maatschappij waarin malafide ontwrichting en ondermijning geen kans krijgen. Het staat in schril contrast met Niveau 4, waarbij de dreiging van de malafide infiltratie van onze maatschappelijke weefsels te groot is. Zo groot dat militairen over straat patrouilleren en steden in lock down gaan.

Niveau S is geen wollig theoretisch begrip. Niveau S is de start van een nieuwe veiligheidscultuur. En dus vragen we iedereen, maar vooral aan jou:  wat doe jíj in Niveau S?

1
Wat is Niveau S

Congres 19 en 20 december 2018

Tijdens een 2-daags congres, op 19 en 20 december 2018 in Square Brussels (Kunstberg), nodigen Vias institute en de FOD Binnenlandse Zaken nationale en internationale topexperten uit om het probleem van ondermijning en ontwrichting te bespreken. Daarbij ligt de focus op drie grote domeinen:

  • Kennis. Waar staat België met de inzet van technologische innovaties in ons veiligheidssysteem? Tijdens een plenair deel bespreken specialisten hoe technologie en samenwerking tot een veiligere maatschappij kunnen bijdragen. Daarbij kijken we ook naar het buitenland.
  • Mensen. Niveau S bereiken is enkel mogelijk mits de inzet van de juiste mensen. Met een grote jobbeurs wil Niveau S nieuwe innovators en disruptors in contact brengen met publieke en private diensten die instaan voor onze veiligheid. Dit wordt niet zomaar een jobbeurs: via een fast track systeem willen verschillende bedrijven nog dezelfde dag talent én ervaring aanwerven.
  • Disruptieve technologie. Het is 2018. Technologie valt niet meer weg te denken uit ons leven. Die technologie maakt ons leven makkelijker, maar wordt zelden gebruikt om het ook veiliger te maken. FOD Binnenlandse zaken en Vias institute koppelen het congres daarom aan een innovatiebeurs. Tijdens een innovatiewedstrijd vragen we iedereen naar de technologische mogelijkheden die ons samen leven kunnen verrijken. Wij zorgen ervoor dat die allernieuwste ideeën en concepten aan toplui uit de politiek, bedrijfs- en veiligheidswereld kunnen worden voorgesteld.
1
Congres 19 en 20 december 2018

Organisatie

IBZ_VIAS

0

Alles over Niveau S

Surf naar de website Niveau-S.be

1
Ontdek alles over Niveau S