Achtergrondinformatie

1dagniet

Op donderdag 11 december 2014 werd in België een eerste nationale actiedag “1dagniet” tegen woninginbraken georganiseerd. De handen worden in elkaar geslagen en we gingen allemaal samen de strijd aan tegen woninginbraken. Tussen 19 en 25 oktober 2020 organiseren wij, voor het zevende jaar op rij, een nationale actieweek tegen inbraken!

Het doel van de actieweek is om burgers, buren, verenigingen, scholen, bedrijven,… te laten nadenken over datgene dat ze zelf kunnen doen in de aanpak tegen woninginbraken.  Met dit initiatief willen we de burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraak en een podium bieden aan de initiatieven van de politie en de gemeentelijke preventiediensten.

1
Achtergrondinformatie

1 dag niet in 2020

Gelet op het succes van de vorige edities, hebben alle betrokken partners (federale politie, provincies, politiezones, gemeenten) besloten om de actie 1dagniet dit jaar opnieuw te organiseren onder de coördinatie van de AD Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken. 

De nadruk wordt dit jaar gelegd op inbraken op de eerste verdieping, een fenomeen dat duidelijk in opmars is. De initiatieven zullen plaatsvinden in de week van 19 tot 25 oktober.

We zullen opnieuw gebruik maken van de overgang naar het winteruur om de burgers zo goed mogelijk te sensibiliseren voor het nemen van eenvoudige en efficiënte maatregelen om zich te beveiligen tegen inbraken. 

Dit jaar nemen niet minder dan 26 lidstaten van de Europese Unie deel aan de actie. Inbraakpreventie zal dus de volle aandacht krijgen in Europa.

 

1 dag niet

 

1
1 dag niet in 2020

Meer info

1
Meer info

Doe gratis beroep op de diensten van  een diefstalpreventieadviseur. Zijn advies is neutraal en vrijblijvend.

Vul de postcode van je gemeente in en ontdek welke diensten aangeboden zijn.