Perscontact:

Deze nummers zijn voorbehouden aan journalisten. Gelieve ze niet te gebruiken als u geen journalist bent.
Als burger kan u met vragen terecht op het algemeen telefoonnummer: 02 488 33 24.

Tineke Van Iseghem (NL)
Responsable communication
[email protected]
0478 10 51 37

Komlan Toulassi-Mensah (FR)
Responsable communication
[email protected]
0473 85 07 34

 

6 innovatieve projecten van voetbalclubs krijgen steun van Fonds Jo Vanhecke

Ook het voetbal, de passie van velen, is noodgedwongen in een kader van beperkende maatregelen geperst. Maar veel clubs, spelers en supporters tonen zich veerkrachtig. Het Fonds Jo Vanhecke steunt dit jaar zes projecten die al vooruitkijken om de communicatie te verbeteren, de stewards op te leiden of de ontsmetting van materialen efficiënter aan te pakken. Samen krijgen zij 72.000 euro aan steun.

7 sociale projecten van voetbalclubs krijgen steun van Fonds Jo Vanhecke

Veel supporters popelen om terug te kunnen keren naar het stadion. Bij een voetbalclub betrokken zijn, heeft immers voor velen een belangrijke sociale waarde, zelfs meer nog dan een sportief element. Het Fonds Jo Vanhecke, opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting met de steun van de Voetbalcel AD Veiligheid & Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken, steunt daarom jaarlijks projecten van voetbalclubs die inzetten op verbondenheid en inclusie, en/of een veilige, gezellige sfeer rondom het voetbal bevorderen. Dit jaar zijn zeven projecten geselecteerd.

Voetbalcel: het jaar 2020 in het teken van innovatie

2020 zal voor de Voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken in het teken staan van innovatie: verbeteren van de toegangscontrole van de stadions, digitaliseren van de ticketing, begeleiden van de clubs bij de bouw van hun nieuw stadion. We zullen voor veel uitdagingen komen te staan als we de veiligheid van de voetbalwedstrijden willen verhogen.

3 hulpverleningszones krijgen elk 500 rookmelders voor hun winnend project “Doe de deur dicht!”

Brandweer Zone Rand, Brandweer Zone Antwerpen en Hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost winnen met hun preventieproject elk 500 rookmelders in de Rookmelderwedstrijd 2019 van FOD Binnenlandse Zaken.

1dagniet: En wat doe jij om je woning te beveiligingen tegen inbraak?

De 6de editie van de nationale actie inzake strijd tegen inbraak 1dagniet zal plaatsvinden van 14 tot 20 oktober. Alle preventiepartners - FOD Binnenlandse Zaken, Federale Politie, Lokale Politie, gemeentelijke preventiediensten, buurtinformatienetwerken en private partners bundelen hun krachten om zoveel mogelijk burgers te sensibiliseren.

De gemeenten zullen dan ook overspoeld worden met preventie-initiatieven:  stands, infosessies met de diefstalpreventieadviseur, wijkwandelingen, operaties rozet, …

Een omzendbrief die de strijd tegen pyrotechnische middelen versterkt

De « pyrotechnische » omzendbrief, ontstaan uit een overleg tussen alle instanties die betrokken zijn bij de veiligheid van het Belgisch voetbal, wordt vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Het doel ervan ? Een maximaal veiligheidsniveau van de supporters garanderen, zowel binnen als buiten de stadions.

 

Nationale campagne 1dagniet breidt zich uit over Europa

De jaarlijkse nationale campagne tegen inbraak 1dagniet trekt ieder jaar steeds meer aandacht.  Het succes stijgt zo snel dat de nationale actie zich zal uitbreiden tot op Europees niveau met de eerste Europese dag tegen inbraak op woensdag 19 juni. 

Brandveiligheid in 2018: aantal woningen met rookmelders stagneert

De gemiddelde Belg ligt niet wakker van brandveiligheid in zijn woning. Slechts 1 op 4 doet dat wel. Bovendien zijn slechts drie op de vijf de Belgen bereid om te investeren in brandveiligheid.

Voetbalcel FOD Binnenlandse Zaken: terugblik 2018 en ambities 2019

Aan het begin van het nieuwe jaar maakt de Voetbalcel de balans op van de toepassing van de voetbalwet, van de nieuwe bepalingen die op 1 juni 2018 zijn goedgekeurd en van de belangrijkste incidenten tijdens de voetbalwedstrijden in 2018. Daarnaast stelt de Voetbalcel eveneens haar ambities en projecten van 2019 voor.

«1 dag niet» zet inbraakpreventie in de kijker

De nationale actie inzake strijd tegen inbraken «1 dag niet» is terug voor de 5deeditie van 22 tot 28 oktober.  Alle preventiepartners - FOD Binnenlandse Zaken, federale politie, lokale politie, gemeentelijke preventiedienst, buurtinformatienetwerken en privépartners verenigen zich opdat zoveel mogelijk burgers voor deze problematiek worden gesensibiliseerd.  De gemeenten zullen dan ook overspoeld worden met preventie-initiatieven:  stands, infosessies met de diefstalpreventieadviseur, wijkwandeling, operaties rozet, …