brandpreventie

Op woensdag 21 augustus organiseerde de directie "Brandpreventie" van de AD Veiligheid & Preventie haar tweejaarlijkse vergadering "Platform BPA" met de hulpverleningszones, brandpreventieadviseurs en externe partners die te maken hebben met brandpreventie.

Deze vergadering heeft verschillende doelstellingen:

  • In het licht van de 14-daagse van de Veiligheid die zal plaatsvinden in de tweede helft van september, heeft de directie "Brandpreventie" het nieuwe concept van deze editie 2019 en het daartoe ontwikkelde materiaal voorgesteld.  Om de brandpreventie kracht bij te zetten is het thema van dit jaar "sluit de deur" om te verhinderen dat giftige rook zich bij brand in alle vertrekken verspreidt.  De initiatieven op het terrein, opendeurdagen en de rookmelderswedstrijd 2019 werden voorgesteld.
  • Tijdens deze vergadering kwamen eveneens de opleidingen van de brandpreventieadviseurs en een voorbereidingssyllabus aan bod.

Van de uitgenodigden zijn Assuralia, VVSG, ANPI, OSCARE, de Stichting Brandwonden, Leefbrandveilig en enkele hulpverleningszones ingegaan op de oproep.

De 14-daagse van de Veiligheid 2019 vindt plaats van 14 tot 29 september 2019.

Meer weten over de 14-daagse van de Veiligheid 2019