Politiezones Ninove en Denderleeuw/Haaltert

De politiezones Ninove en Denderleeuw/Haaltert organiseerden daarom samen met vrijetijdsorganisatie Pasar op 12 juni 2021 in de Tabakslaan van Ninove een preventieactie voor mensen die op reis wensen te gaan met een mobilhome of caravan.

Ook mensen van buiten de politiezone konden hun voertuig vrijwillig laten controleren. Daarbij werden zij steeds bijgestaan door gespecialiseerde inspecteurs. Naast een mogelijkheid tot weging en andere informatie om reglementair en veilig op de bestemming te geraken, werden er ook preventietips tegen inbraak gegeven.

Doelstellingen, preventie en veiligheid

Daarbij gaf men aan de vakantiegangers tips om het zowel thuis als op reis veilig te kunnen houden. Zo werden initiatieven zoals politietoezicht gepromoot en specifieke preventiemaatregelen die kunnen genomen worden tegen diefstal in een mobilhome of caravan.Enkele voorbeelden daarvan zijn het telkens goed afsluiten van het voertuig, de gordijnen sluiten zodat de waardevolle voorwerpen niet duidelijk zichtbaar zijn, de voedingskabel ’s nachts verwijderen en de waardevolle voorwerpen fotograferen en vervolgens markeren met het rijksregisternummer. De meest efficiënte – maar ook meest drastische - maatregel is het verwijderen van een wiel waarbij  de as op een krik of blok wordt geplaatst.

Meer info ?

Voor meer informatie over deze specifieke actie en de maatregelen die tijdens dit initiatief werden voorgesteld, kan steeds een bericht worden gestuurd naar volgend e-mailadres: [email protected]