montgom

Hoe kan advies over inbraak, ondanks de Covid-crisis, de burgers bereiken? En hoe kan de afstand tussen de burger en de politie weer worden verkleind, zowel letterlijk als figuurlijk?

Diefstalpreventieadviseurs (DPA’s) kunnen niet meer op hun gewoonlijke manier de burgers benaderen om hen advies te geven. Met haar initiatief "Prevention Truck" toont de politiezone Montgomery in Brussel hoe men alsnog de burger kan bereiken om het nodige advies te geven. Hiermee bieden zij een antwoord op hun vragen en zorgen.

Hoe?

Politieagenten, met ervaring op het gebied van diefstalpreventie, en wijkagenten geven advies aan burgers zodat zij zich preventief kunnen beschermen. Dit wordt gedaan met onder andere demonstratiemateriaal en brochures. In de toekomst zal het initiatief "preventietruck" zich ook richten op onderwerpen als overlast en verkeersveiligheid, met een nadruk op kwetsbare buurten.

Op die manier wil de politiezone Montgomery, in samenwerking met de plaatselijke preventiedienst, bepaalde’s thema onder de aandacht brengen en tegelijkertijd zorgen voor een nauwer contact tussen de burgers en de plaatselijke politie.

Bezoek van de Algemene Directie Veiligheid & Preventie met korpschef Jonniaux en burgemeester Maingain

Op woensdag 5 mei heeft de Algemene Directie Veiligheid & Preventie (ADVP) een bezoek gebracht aan de markt van het Meudonplein in Sint-Lambrechts-Woluwe om dit initiatief te bekijken. In aanwezigheid van korpschef Michael Jonniaux en burgemeester Olivier Maingain werd het duidelijk dat dit project de kloof tussen burger en politie weet te overbruggen op een laagdrempelige manier

Een interessante preventieactie in uw gemeente?

Heb je een lokale preventieactie die je wilt promoten? Of vragen over het voorkomen van diefstal en andere vormen van criminaliteit?

Neem dan zeker contact op met het consultancy team van de ADVP via [email protected]!