België

Op 21 juli, de Belgische Nationale Feestdag, heeft de Koning alle personen bedankt die zich in de frontlinie ingezet hebben om de burgers te helpen deze coronacrisis te overwinnen.

Koning Filip heeft zijn eer betoond aan al de beroepen die de laatste maanden zwaar op de proef werden gesteld. Hij zette onder meer de bewakingsagenten en de gemeenschapswacht in de bloemetjes.

Ook de veiligheidsberoepen hebben in deze periode immers een belangrijke rol gespeeld. Politieagenten, gemeenschapswachten, bewakingsagenten, brandweerlieden, medewerkers van de civiele bescherming, veldwachters, veiligheidsagenten ... allen hebben ons geholpen bij het doorkomen van deze moeilijke periode en verdienen een eerbetoon.

Helden van het coronavirus: gemeenschapswachten en bewakingsagenten

De Algemene Directie Veiligheid & Preventie dankt in het bijzonder de gemeenschapswachten en de bewakingsagenten die zich afgelopen periode extra hebben ingezet om de veiligheid van éénieder te kunnen garanderen. Als eerbetoon zullen er op 22 en 23 juli twee artikels gepubliceerd worden over hun dagelijkse leven in deze bijzondere tijden.

Wordt vervolgd op www.BeSafe.be