Webinair

U keek er alvast naar uit, hier is de informatie over de E-Summer School van het Radix Team!

Zoals aangekondigd zal het Radix team een reeks van 3 webinars aanbieden die zich richten op extreemrechts en extreemlinks. Elke webinar zal in het Frans worden gegeven door ons Franstalige team en in het Nederlands door ons Nederlandstalige team.

Vrijdag 24 juli 2020: "Het fenomeen links-extremisme"

  • 11u-12u in het Frans
  • 14u-15u in het Nederlands

Deze webinar bestaat uit een theoretisch deel waarin het fenomeen (links)extremisme wordt geïntroduceerd, waarna we de focus leggen op de situatie in België en afsluiten met een gedetailleerde presentatie van Belgische extreemlinkse bewegingen/groepen.

Woensdag 29 juli 2020: "Het fenomeen rechts-extremisme"

  • 11u-12u in het Frans
  • 14u-15u in het Nederlands

Deze webinar bestaat uit een theoretisch deel waarin het fenomeen (rechts)extremisme wordt geïntroduceerd, waarna we de focus leggen op de situatie in België en afsluiten met een gedetailleerde presentatie van Belgische extreemrechtse persoonlijkheden/groepen.

Woensdag 5 augustus 2020: "Rechts-extremisme - links-extremisme: link ondanks verschillen"

  • 11u-12u in het Frans
  • 14u-15u in het Nederlands

In deze webinar wordt het verband gelegd tussen rechts- en links-extremisme vanuit een theoretisch en meer praktisch oogpunt in België. Hierbij worden de confrontaties tussen beide stromingen besproken, worden enkele groepen of stromingen die met elk van de fenomenen verbonden zijn in detail besproken en wordt ten slotte de aandacht gevestigd op de actualiteit.

Elke presentatie duurt ongeveer 45 minuten en wordt gevolgd door een vraag- en antwoordsessie.

Inschrijving

Om u te registreren, stuurt u uw aanvraag per e-mail naar [email protected] en vermeldt u de naam en het tijdstip van de webinar(s) waaraan u wenst deel te nemen.