Domotique

Op 2 en 4 april 2019 organiseert de AD Veiligheid & Preventie een studiedag over Domotica en  Internet of Things voor diefstalpreventieadviseurs.

Diefstalpreventieadviseurs worden vaak aangesproken na een diefstal in een woning. Meer en meer woningen zijn vandaag de dag uitgerust met Domotica. Ook ‘The Internet of Things’ en de verschillende toestellen die verbonden zijn met internet zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Domotica

Elke nieuwe innovatie brengt diverse voordelen met zich mee, zo ook domotica. Domotica kan omschreven worden als de elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners.

Ben je vergeten het alarmsysteem aan te zetten? Geen probleem! Haal je smartphone boven en check het even. Ben je er nog steeds niet gerust in? Dan kan je op ieder moment enkele lampen in het huis laten branden, de rolluiken op- en aflaten, enzovoort. Zo geef je aan inbrekers de indruk dat er wel degelijk iemand thuis is. De mogelijkheden van domotica zijn reeds sterk geëvolueerd.

Meer hierover kom je te weten tijdens de uiteenzetting van de spreker van NIKO tijdens de ‘opleidingsdag Domotica – IoT’

The Internet of Things (IoT)

Een huis vol slimme spullen. Het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Meer en meer toestellen kunnen verbinding maken met Internet. Maar dat is niet altijd zonder gevaar.

Het Internet blijft het Wilde Westen. Ontwikkelingen gaan vele malen sneller dan het besef van de consequenties ervan en dus de wet- en regelgeving errond. Elke verbinding met internet opent tevens een poort voor criminelen. Hoe moet hiermee worden omgegaan? Waar kan je mee in aanraking komen? Waar moet je aandacht voor hebben?

Hieraan wordt verdere aandacht besteed door de spreker van CCB tijdens het onderdeel Home Security en Internet of Things van de opleidingsdag ‘Domotica – IoT’

Raadpleeg het programma van deze studiedag