foot

Naar aanleiding van het recente nieuws over het Coronavirus (COVID-19) heeft de Pro-league, in overleg met de Belgische Voetbalbond, de kabinetten van de ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid en de Voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken, besloten om dit weekend de wedstrijden van de Jupiler Pro League en de Proximus League achter gesloten deuren te spelen. De finale van de Belgian Cup (Croky Cup) is uitgesteld tot een latere datum. Alle jeugdwedstrijden en de wedstrijden in de amateurdivisies (inclusief futsal en minivoetbal) worden geannuleerd.

De Voetbalcel is verheugd over de beslissing van de nationale en regionale voetbalautoriteiten daar deze kan bijdragen tot het beperken van de verspreiding van Covid-19 en nodigt de supporters uit om deze beslissing en de aanbevelingen van de FOD Volksgezondheid op te volgen. De gezondheid en de veiligheid van de toeschouwers moeten in alle omstandigheden voorrang krijgen.

De Pro League en de URBSFA staan dagelijks in nauw contact met de autoriteiten, waaronder de voetbalcel, en deskundigen om tijdig de juiste beslissingen te nemen over de organisatie van de Play-offs.

Persbericht van de Pro league

Website van KBVB

Website van de FOD Volksgezondheid