camera info

Op 16 en 23 januari 2019 heeft de AD Veiligheid & Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken twee infosessies over de camerawet georganiseerd, bestemd voor haar private partners.

Op 25 mei 2018 traden de wijzigingen die werden aangebracht aan de wetgeving op de bewakingscamera's in werking.

De nieuwe camerawet wil een wetgeving zijn die met de tijd mee evolueert en op grond waarvan technologie kan worden gebruikt met inachtneming van het privéleven van de burgers.

Bedoeling van deze informatiesessies is om de deelnemers toelichting te geven bij deze wijzigingen en hen nauwkeurige uitleg te geven over de procedures tot plaatsing en het gebruik van bewakingscamera's, in de al dan niet voor het publiek toegankelijke niet-besloten of besloten plaatsen.

Wenst u meer info?

Raadpleeg snel onze pagina over de camerawet

Heeft u een vraag?

Indien u vragen heeft over de toepassing van de camerawet, kunt u een e-mail sturen naar [email protected].

Indien u een vraag heeft over de aangifte of hulp nodig heeft bij het invullen van het online formulier, kunt u terecht bij de helpdesk "camera" van maandag tot en met vrijdag tussen 9u en 17u op het nummer 02/739 42 80 of per e-mail naar [email protected]

Indien u een vraag heeft over het gebruik van camera's door de politiediensten, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de juridische dienst van de Federale Politie door een e-mail te sturen naar [email protected].