sécu incendie

Brandweer Zone Rand, Brandweer Zone Antwerpen en Hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost winnen met hun preventieproject elk 500 rookmelders in de Rookmelderwedstrijd 2019 van FOD Binnenlandse Zaken.

Ook dit jaar waren de ingediende brandpreventieprojecten rond het thema “Doe de deur dicht!” zeer gevarieerd. Brandweer Zone Rand realiseerde een rode deur als publiekstrekker voor een preventiestand, Brandweer Zone Antwerpen ontwikkelde een project voor sensibilisering van de eigen medewerkers en bij Vlaams Brabant Oost lag de focus op het vluchtplan waarbij gesloten deuren van belang zijn.

Van 14 tot 29 september 2019 vond de ‘14-daagse van de Veiligheid’ plaats. Jaarlijks sensibiliseert de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken tijdens die periode rond brandveiligheid in de woning. Dit jaar lag met de slogan “Doe de deur dicht!” de focus op gesloten binnendeuren.

Met deze rookmelderwedstrijd beloont de FOD Binnenlandse Zaken hulpverleningszones die inspanningen doen om burgers te sensibiliseren en daarbij creatieve en innovatieve projecten in de kijker zetten.

De laureaten zijn die hulpverleningszones die de slogan “Doe de deur dicht!” op de meeste originele, effectieve, doelgerichte en creatieve wijze, samen met hun partners, in de praktijk omzetten.

Raadpleeg het persbericht met een overzicht van de drie laureaten