Het nieuwe jaar start met een nieuw BeSafe magazine!

De ADVP zet 2023 krachtig in met de publicatie van een nieuwe editie van het BeSafe magazine. In dit magazine zet onze organisatie de samenwerking met haar diverse partners op gebied van veiligheid en preventie in de kijker. In deze 59e editie staat het thema voetbalveiligheid centraal.

In het magazine lees je meer over het actieplan Samen voor Veilig Voetbal en de werking van de voetbalcel van de ADVP. De voetbalstewards die in het kader van onze campagne Wederzijds Respect hun veiligheidsfunctie vertegenwoordigen, komen eveneens uitgebreid aan het woord over hun taken en de samenwerking met onze organisatie.

Daarnaast ligt de focus in het magazine op het impulsproject intrafamiliaal geweld dat dit najaar op ons kantoor officieel werd afgetrapt. Onze experten geven tekst en uitleg bij de achtergrond en de verdere opvolging van dit project.

Ook lees je een verslag van het druk bijgewoonde colloquium ‘Alert Besturen met Bestuurlijke Handhaving’ dat de ADVP in oktober organiseerde. Ten slotte wordt uitgebreid aandacht besteed aan de interdepartementale werkgroep die werd opgericht om veiligheidsprofessionals te sensibiliseren over het Excited Delirium Syndrome en maatregelen neemt voor een uniforme aanpak van noodsituaties waar er sprake is van deze problematiek.

Wil je meer lezen over deze en andere onderwerpen? Hieronder vind je ons magazine. Veel leesplezier!

BeSafe magazine #59

Besafe magazine
1 september 2022

BeSafe Magazine #59

Inspiratie voor uw lokaal veiligheids– en preventiebeleid!

Ook interessant voor u:

22 maart 2023
Op 21 maart vond in Brussel het slotevent van de Staten-Generaal van de Politie (SEGPOL) plaats, dat door de AD Veiligheid & Preventie werd georganiseerd. Uit handen van de verschillende sleutelpartners kreeg minister Verlinden een blauwdruk over de toekomst van de politie overhandigd. Het boek van meer dan 700 bladzijden is het slotstuk van de Staten-Generaal van de Politie, en bundelt aanbevelingen van politiemedewerkers, partners en experten voor een meer moderne en dynamische politie.
20 maart 2023
Morgen vindt het slotevent van de Staten-generaal van de Politie (SEGPOL) plaats. Twee jaar lang hebben de verschillende sleutelpartners gereflecteerd over de huidige en toekomstige uitdagingen van de politie. Op 21 maart zullen ze hun aanbevelingen aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden overmaken.
07 maart 2023
De burger maakt zich zorgen om woninginbraken. Dat leren ons de resultaten van de recentste Veiligheidsmonitor, die eind vorig jaar werden gepubliceerd. Opvallend is ook dat hoewel de meerderheid van de burgers de lokale inbraakpreventiemogelijkheden kent, slechts een klein deel van de bevolking er een beroep op doet. Om het risico op inbraak én het onveiligheidsgevoel te verkleinen, doet de burger er goed aan deze mogelijkheden meer te benutten. Ook biedt de AD Veiligheid & Preventie de burger via de website besafe.be enkele tips aan om de eigen woning en die van de buren beter tegen inbraak te beschermen.