Het nieuwe jaar start met een nieuw BeSafe magazine!

De ADVP zet 2023 krachtig in met de publicatie van een nieuwe editie van het BeSafe magazine. In dit magazine zet onze organisatie de samenwerking met haar diverse partners op gebied van veiligheid en preventie in de kijker. In deze 59e editie staat het thema voetbalveiligheid centraal.

In het magazine lees je meer over het actieplan Samen voor Veilig Voetbal en de werking van de voetbalcel van de ADVP. De voetbalstewards die in het kader van onze campagne Wederzijds Respect hun veiligheidsfunctie vertegenwoordigen, komen eveneens uitgebreid aan het woord over hun taken en de samenwerking met onze organisatie.

Daarnaast ligt de focus in het magazine op het impulsproject intrafamiliaal geweld dat dit najaar op ons kantoor officieel werd afgetrapt. Onze experten geven tekst en uitleg bij de achtergrond en de verdere opvolging van dit project.

Ook lees je een verslag van het druk bijgewoonde colloquium ‘Alert Besturen met Bestuurlijke Handhaving’ dat de ADVP in oktober organiseerde. Ten slotte wordt uitgebreid aandacht besteed aan de interdepartementale werkgroep die werd opgericht om veiligheidsprofessionals te sensibiliseren over het Excited Delirium Syndrome en maatregelen neemt voor een uniforme aanpak van noodsituaties waar er sprake is van deze problematiek.

Wil je meer lezen over deze en andere onderwerpen? Hieronder vind je ons magazine. Veel leesplezier!

BeSafe magazine #59

Besafe magazine
1 september 2023

BeSafe Magazine #59

Inspiratie voor uw lokaal veiligheids– en preventiebeleid!

Ook interessant voor u:

01 februari 2023
De AD Veiligheid & Preventie kreeg vorige week het bezoek van een delegatie van medewerkers van de Marokkaanse veiligheidsdiensten. De insteek van hun bezoek was de strijd tegen geweld op meisjes en vrouwen. Ze werden uitgebreid te woord gestaan door, onder andere, onze experten inzake stedelijk, seksueel en intrafamiliaal geweld. Ook in het zopas verschenen BeSafe magazine staan enkele van deze experten in het spotlicht: Béatrice Decant en Tessa Schenk geven er meer duiding bij het impulsproject Intrafamiliaal geweld.
26 januari 2023
De AD Veiligheid & Preventie kreeg op 25 januari het bezoek van een delegatie van medewerkers van de Marokkaanse veiligheidsdiensten.
18 januari 2023
Gisteren werden de statistieken van het team Voetbal van de ADVP onder grote persbelangstelling naar buiten gebracht. In ons BeSafe magazine #59 neemt experte Bianca Boeckx het woord over hoe de ADVP bijdraagt tot voetbalveiligheid en welke rol onze organisatie speelt binnen het actieplan 'Samen voor een Veilig Voetbal'.