Bezoek Senegalese delegatie aan de ADVP

Bezoek Senegalese delegatie
Vorige week ontving de Algemene Directie voor Veiligheid en Preventie (ADVP) een Senegalese delegatie, onder leiding van de heer Yves Van De Vloet van EFUS (European Forum for Urban Security), om enkele veiligheids- en preventievraagstukken te bespreken.

Vorige week ontving de Algemene Directie voor Veiligheid en Preventie (ADVP) een Senegalese delegatie, onder leiding van de heer Yves Van De Vloet van EFUS (European Forum for Urban Security), om enkele veiligheids- en preventievraagstukken te bespreken.

Na een overzicht van de Belgische instellingen en het beheer van veiligheid en preventie in ons land, konden de gasten kennismaken met het werk dat wij binnen het thema ‘voetbal’ verrichten. Aangezien Senegal de volgende editie van de Olympische Jeugdspelen organiseert, was de beveiliging van sportevenementen een hoofdthema van dit bezoek. Bovendien is voor de winnaar van de African Cup of Nations 2021 de veiligheid in en rond voetbalstadions een absolute prioriteit.

De ADVP stelde tijdens het bezoek ook twee belangrijke projecten voor: de campagne Wederzijds Respect en het project Kindtoets dat daaruit volgt. Net als België vertrouwt ook Senegal op een preventieve en veiligheidsbenadering waarbij niet alleen de veiligheidsprofessionals maar ook de burgers worden betrokken.

Zoals de heer Niang, Directeur-Generaal van het Bureau voor bijstand aan de plaatselijke veiligheid, ons zei: “Dankzij een goede preventie kunnen we besparen op repressie. We willen de politie dichter bij de bevolking brengen. We kunnen niets doen zonder de burgers. [...] We hebben dezelfde doelstellingen, maar niet dezelfde aanpak. Wij zullen de uitwisselingen tussen onze landen zeker moeten versterken.”

Na een gevulde week waarin de delegatie heeft kennis gemaakt met een breed scala aan personen, organisaties en instellingen die deel uitmaken van het veiligheidslandschap, is de delegatie inmiddels terug in Senegal. We kijken vanuit de ADVP uit naar een verdere uitwisseling met onze Senegalese tegenhangers en zullen de Olympische Jeugdspelen van nabij volgen!

Alle informatie, foto's en interviews van deze bijeenkomst kan je vinden in ons BesafeMag #59 dat in juni zal verschijnen.

Heb je interesse om je te abonneren op ons tijdschrift, op papier of in digitale versie? Stuur dan een mail naar [email protected]

Bezoek Senegalese delegatie

Contact

Cel Organisatoren Voetbalcel

Details

-
Handelsstraat 96
1040 Brussel

Inschrijven

Registrations are closed

Ook interessant voor u:

11 juli 2022
Word bewakingsagent en speel een belangrijke rol in de veiligheid van onze medemensen.
29 - 30 juni 2022
Brussel
Op zaterdag 19 maart gaven onze collega’s Jules en Visara en hun stagiaires Mayssa en Elona workshops rond de veiligheidsberoepen aan jongeren van de Gentse vzw TAJO.
28 december 2022
Brussel
At vero eos censes aut dolores suscipiantur maiorum voluptatum ea nihil oportere nimium nos amice et molestiae consequatur, vel illum, qui ratione voluptatem accusantium doloremque.