‘Laat u niet in de luren leggen’: campagne tegen diefstal met list

Jaarlijks worden 9.000 diefstallen met list geregistreerd. Dat is veel en het aantal stijgt nog steeds. Vaak zijn senioren het slachtoffer.

Daarom vragen wij aan lokale overheden, politiediensten en seniorenverenigingen om senioren te sensibiliseren en weerbaar te maken tegen diefstal met list. Wij helpen u daarbij met vijf handige hulpmiddelen.

Hulpmiddelen tegen diefstal met list

Om uit te delen aan de senioren:

Enkel voor lokale overheden, politiediensten en seniorenverenigingen:

medium_cover%20nl%20web.pngDe brochure ‘ laat u niet de luren leggen’ vertelt in heldere taal:

  • hoe echte politieagenten er uitzien
  • hoe echte politieagenten communiceren en hoe niet.
  • wie de meterstand komt opmeten en hoe. 

Daarnaast geeft de brochure tips om senioren te helpen als onbekenden of valse bekenden aanbellen aan de deur. De brochure bevat ook een handige steekkaart waarop senioren alle nuttige contactgegevens kunnen noteren. Bijvoorbeeld van hun wijkagent, politie, meteropnamebedrijf, energieleverancier, brandweer, dokter, verpleging, Card Stop,… .

animagnetennl.gifOp de Magneten staan tips om echte van valse agenten te kunnen onderscheiden. Ze hebben de vorm van een kaartspel en tonen een agent/e in uniform.

Het tweede hoofdstuk voor de map “Meer veiligheid voor senioren. Wat de gemeenten hiervoor kunnen doen.” gaat dieper in op alle vormen van diefstal met list. Het hoofdstuk:

  • analyseert het fenomeen
  • bespreekt de modus operandi
  • somt alle tips op
  • bevat een overzicht van typeacties die u kan ondernemen
  • lijst een groot aantal praktijkvoorbeelden op

Vraag uw exemplaar van het hoofdstuk aan bij: [email protected]

Organiseert u infosessies? Maak dan gebruik van de PowerPointpresentaties die u kan krijgen door te mailen naar:  [email protected]

Ook interessant op infosessies is de videospot “diefstal met list”. In het filmpje wordt getoond hoe valse politie-inspecteurs in combinatie met valse elektriciens te werk gaan om een diefstal met list te plegen. Klik hier om de video te downloaden

Bekijk video

Meer informatie

Contacteer Didier Vanbesien - [email protected]

Klik hier voor tips tegen diefstal met list